Božićna čestitka Premijera vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

badnjak julijanski

Već po tradiciji i mnogobrojni predstavnici političkog i javnog života okupili su se na tradicionalnom prijamu u povodu proslave Badnjaka koji slave vjernici koji se ravnaju po julijanskom kalendaru. Primanje je organiziralo Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine u Zagrebu.
Zoran Milanović nije stigao već se ispričao te je poručio da će komunicirati samo putem društvenih mreža. Ranijih godina na božićni prijam SNV-a dolazio je premijer Andrej Plenković, ali se ovoga puta ispričao zbog ranije preuzetih obveza te je na prijem umjesto njega došao ministar Davor Božinović. Nije bila niti bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović već je poslala svoju izaslanicu Anamariju Kirinić. Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u kojoj stoji: „Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić. Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i vaše obitelji. 
Božićno vrijeme osnažuje radosnom viješću, oplemenjuje i jača duh da nastavimo promicati dostojanstvo, socijalnu pravednost i moralne vrijednosti na dobrobit naše domovine. Uime Vlade i osobno vam želim sretan i blagoslovljen Božić.
 
Mir Božji, Hristos se rodi!"

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.