Župan Međimurske županije Matija Posavec prigodnim domjenkom zahvalio medijima na korektnom izvješćivanju

Župan Međimurske županije Matija Posavec prigodnim domjenkom zahvalio medijima na korektnom izvješćivanju

Više od 600 poziva i objava ili prosječno 1,6 objava dnevno plasirala je Međimurska županija putem svojih službenika za Odnose s javnošću u 2019. godini prema medijima, s time da neka događanja i nisu bila prezentirana, a isto toliko bilo je događanja koja su mediji popratili i prenijeli na svojim platformama na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini – rekao je 16. siječnja, okupljenim predstavnicima medija u čakovečkom restoranu “Pozoj” župan Međimurske županije Matija Posavec. Bio je to već tradicionalni novogodišnji domjenak za predstavnike medija kojih se okupilo 30-tak, a koji su u suradnji s iznimno aktivnom i profesionalnom PR službom županije pridonijeli da se dobar glas o Međimurju pronese svim suvremeni kanalima informiranja.
Župan je u svom govoru zahvalio medijima na korektnoj suradnji, a predstavljajući rezultate i pobrojivši aktivnosti i projekte tijekom godine najavio je da će i 2020. godina biti također puna događanja, realiziranih projekata, proslava velikih obljetnica i aktivnosti na svim područjima života Međimuraca.
- Više od 838 milijuna kuna iznosio je konsolidirani proračun Međimurske županije u 2019. godini kroz koji su osigurana sredstva za programe i projekte čak 36 proračunskih korisnika, istaknuo je te dodao:
- Među najvećim projektima koji su završeni izdvojio bih završetak uređenja Studentskog i učeničkog doma, uređenje Palače turizma, cijeli niz novoizgrađenih, dograđenih škola i školskih dvorana, Dom zdravlja, kupnju uređaja za MR, dogradnju Županijske bolnice Čakovec te uređenje još jedne zgrade TIC-a.
Izazov ove godine je realizacija projekata poput Centra kompetentnosti iz strojarstva vrijednog oko 50 milijuna kuna, Centra održivog razvoja – Metalska jezgra, Muzeja nematerijalne baštine - Riznica Međimurja, odnosno uređenja staroga grada Zrinskih koji bi trebao biti dovršen za oko pola godine. Tu je i niz drugih EU projekta poput onoga vezanog uz prirodnu baštinu - Med dvemi vodami, zatim Vidikovca na Mađerkinom bregu, projekata u cikloturizmu, uređenja Skelarske kuće i Rudarske hiže u Murskom Središću, a sve su to projekti koji će osnažiti turističku ponudu Međimurja na području svih jedinica lokalne samouprave – naglasio je.
Za nastavak ulaganja u školstvo sredstva su također predviđena, a puno se ulaže i u razvoj prometne infrastrukture poput obilaznice za Nedelišće i čvorišta Goričan, te sustava aglomeracije, rekao je župan Posavec. Razvoj industrije i dalje je jedan od prioriteta u gospodarstvu, pa je najava ulaganja u auto-industriju ujedno i korak ususret povratku Međimuraca iz inozemstva. Tome pridonose i mnogobrojni projekti i investicije u poljoprivredi i turizmu pa ne čudi da je prema ukupnom broju turističkih dolazaka i ostvarenih noćenja Međimurska županija na četvrtom mjestu među kontinentalnim destinacijama, odmah iza Grada Zagreba te Zagrebačke i Krapinsko- zagorske županije.
Župan je najavio i 2020. godinu kao godinu proslava velikih jubileja - 1600 obljetnice rođenja sv. Jeronima u Štrigovi, 400. obljetnice Zrinskih, 160. obljetnice izgradnje prve željezničke pruge te cijeli niz drugih kojima će se pridonijeti promociji i još jačem pozicioniranju Međimurja na turističkoj karti Hrvatske, zaključio je župan Matija Posavec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.