Više od 1500 ljubitelja whiskyja na 6. Whisky Fairu Zagreb

Više od 1500 ljubitelja whiskyja na 6. Whisky Fairu Zagreb

Završilo je 6. izdanje Whisky Faira Zagreb u zagrebačkom Plaza Event Centru  na komeje prodefiliralo više od 1500 zaljubljenika u whisky i onih koji su to postali nakon što su imali priliku probati više od 150 whiskyja po posebnim sajamskim cijenama, počevši već od 5 kuna. Ovogodišnji Fair bio je u znaku ekskluziva jer se moglo isprobati čak 23 whiskyja koji inače nisu u ponudi u Hrvatskoj.

Nakon što je u prvih pet godina postojanja utvrdio svoj status omiljenog mjesta okupljanja za ljubitelje whiskyja iz Hrvatske i regije, u šestoj godini postojanja Whisky Fair je odlučio staviti naglasak na što širu ponudu whiskyja koje inače nije moguće nabaviti u Hrvatskoj da bi whisky zaljubljenicima dao priliku da probaju nešto novo i otkriju nove okuse.

Ljubitelje Game of Thrones sigurno su razveselila čak 3 whiskyja iz GoT edicije, dok su zaljubljenici u dimne note uživali u pet whiskyja destilerije Bruichladdich koja slavu duguje upravo dimnim notama karakterističnim za njihove whiskyje. Svi koji vole slatke sherry note mogli su isprobati dva klasika iz svijeta školskih maltova, a u ponudi je bilo i nekoliko whiskyja koje su whisky kritičari proglasili predvodnicima novog vala, a danas su već klasici (Compass Box Spice Tree Blended Malt, Benromach 10 YO i Kilkerran Glengyle 12 YO).

U sklopu sajma održano je čak 5 whisky radionica. Uvod u škotski whisky, jedina radionica koja je konstanta svih šest godina sajma, i dalje izaziva velik interes pa je ove godine održana u dva termina za sve one koji su željeli isprobati i naučiti više o whiskyjima iz zemlje za koju Škoti tvrde da je domovina whiskyja. Na veselje whisky fanova, radionicu je održao i Billy Abbott, vrhunski whisky stručnjak i ambasador svjetski poznate whisky stranice The Whisky Exchange.

Uz široku ponudu whiskyja, posjetitelji su mogli isprobati ponudu Fine spirits zone u kojoj su mogli pronaći izbor vrhunskih ginova, votka, likera, vinjaka i rakija te gin koktela. Na sajmu je gostovao i Old Pilot's, hrvatski craft gin koji je dobitnik međunarodnih nagrada za kvalitetu.

Za brojne hrvatske ljubitelje whiskyja središnji događaj Whisky Faira je Aukcija otvorenih boca koja se održala u subotu od 22:00 do 23:00 sata. Tijekom aukcije posjetitelji su se mogli nadmetati za otvorene boce vrhunskih whiskyja i konačno nabaviti toliko željenu bocu za svoj kućni bar. Dva dana sajma zaokružio je ekskluziv akustik nastup popularne grupe Vatra, kojim je Whisky Fair proslavio svoj šesti rođendan.

U šest godina postojanja Whisky Fair je okupio široku bazu ljubitelja whiskyja i postao mjesto za okupljanje, druženje i zajedničko uživanje u ovom vrhunskom piću. Rast broja posjetitelja svake godine dokazuje da Hrvati sve više vole whisky i da će mnogi i iduće godine rezervirati svoje mjesto na najvećem hrvatskom whisky sajmu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.