Varaždin se oprašta od maestra Kranjčevića: Komemoracija 13. veljače u 11 sati u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a

kranjčević

 U četvrtak, 13. veljače u 11 sati u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a bit će održana komemoracija za maestra Vladimira Kranjčevića koji je preminuo u 84. godini života.Varaždin duguje zahvalnost maestru Kranjčeviću za sve što je učinio za brojne generacije mladih glazbenika, varaždinsku i hrvatsku kulturu Maestro Kranjčević, dirigent, pijanist, glazbeni pedagog, bio je i jedan od utemeljitelja Varaždinskih baroknih večeri i kroz 36 festivalskih godišta član uprave i ravnatelj. Za svoj je predan glazbeni i umjetnički rad primio brojne nagrade, među kojima su i nagrade Grada Varaždina  i Varaždinske biskupije.
Od maestra Kranjčevića koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi Varaždina i cijele Hrvatske oprostit će se na komemoraciji predstavnici lokalne uprave i samouprave, Varaždinskih baroknih večeri, HNK u Varaždinu, suradnici i prijatelji te štovatelji njegova djela.  
Posljednji ispraćaj maestra Kranjčevića bit će u petak u 12:50 sati na zagrebačkom Krematoriju.
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.