Odgovor na nehumano krčenje šuma - projektom pošumljavanja više od 15.000 m2 i u Hrvatskoj kreće obnova šumskog bogatstva

šume

Više od 178.000 posađenih stabala zahvaljujući potpori više od 2.000 partnera – kompanija, tvrtki, institucija, te osoba koje imaju visoku razinu svijesti o klimatskim promjenama i svemu što nam dolazi neprimjerenim uništavanjem šuma, broji danas projekt Plant my tree / sadim svoje drvo/ koji je službeno stigao ovog ožujka i u Hrvatsku.

Projekt Plant my tree nastao u Njemačkoj prije dvadeset i jedne godine te se širi danas na sve kontinente zemaljske kugle, s glavnom misijom - sadnje stabala i pošumljavanja radi zaštite okoliša, klime, šuma, održivosti biološke raznolikosti te samim tim i života na Zemlji.

Plant my tree projekt i udruga predstavljaju u prvom redu aktivnost sadnje stabala na uglavnom vlastitim površinama, kao i planiranim upravljanjem ovom eko zajednicom na rok najmanje od 99 godina u kojima ne dolazi do krčenja šuma ili ekonomske koristi s bilo čije strane, uz jedna stalni imperativ – dugoročnu zaštitu klime kroz projekt Plant my tree.  

I sve pod motom – „Da generacijama ostavimo svijet u kojem vrijedi živjeti!“

U Hrvatskoj će zahvaljujući ovom projektu na čijem je čelu poduzetnica Dina Vukičević, predsjednica Udruge Plant my tree jugoistočna Europa, biti zasađeno 10.000 sadnica na području Gunje te Iloka, čime će se pošumiti više od 15.000 m2 površine, u cilju smanjenja štetnih plinova, obnove šumske vegetacije, te poboljšanja i na taj način klimatskih uvjeta koji se drastično pogoršavaju za život na Zemlji. Jer šumski ekosustav Republike Hrvatske već je godinama preopterećen štetnim tvarima, što je dovelo i do poremećaja ekološke ravnoteže i učinkovitog pružanja građanima Hrvatske onog što nam primarno treba – čistog kisika.

Projekt Plant my tree upravo želi pomoći razvoju svijesti i važnosti očuvanja šuma, kroz koji svatko od nas, uz već iznimno simboličnu novčanu donaciju može zasaditi drvo i pratiti njegov razvoj kroz zaštićeni prostor zemljišta (za)kupljenog i u Hrvatskoj za ove namjene.  Plant my tree uspješno je certificirana od strane TÜV Rheinland početkom 2020. prema DIN ISO 9001: 2015 certifikatom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.