Očiju uprtih u nebo: vrijeme nestabilno do sredine sljedećeg tjedna

tuča

Nakon jučerašnje vremenske nepogode koja je zadesila Kaštela, gdje je u trenu vegetacija bila prekrivena tučom kao snježnim prekrivačem, zbog dugotrajnog nestabilnog vremena sve je više očiju uprto u nebo. Lijepo vrijeme iščekuju poljoprivrednici ali i turisti kojih je srećom sve više u Hrvatskoj, unatoč pandemiji koronavirusa i predsezoni. Zbog toga dijelimo prognozu DHMZ-a za sutra, a naznake ljepšeg vremena kažu mogu se naslutiti tek oko sredine idućeg tjedna. Evo prognoze i karte.

Na istoku i u Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i poneki pljusak, uglavnom u prvom dijelu dana. Drugdje djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Bit će razmjerno vjetrovito, na sjevernom Jadranu uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Drugdje će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će na istoku i u Dalmaciji povremeno imati i olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu između 18 i 22 °C. Danju u unutrašnjosti osjetno toplije s najvišom temperaturom od 23 do 27, a na Jadranu od 25 do 29 °C.

U utorak i srijedu djelomice, na Jadranu pretežno sunčano. U četvrtak na kopnu oblačnije, povremeno uz pljuskove, a poneki pljusak moguć je i na Jadranu, osobito sjevernom. U utorak će na kopnu puhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a potom će vjetar biti slab. Na moru u utorak umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u srijedu će malo oslabjeti, a u četvrtak umjerena bura.

Zadnja izmjena 21.06.2020. u 12 h

https://meteo.hr/prognoze.php?section=prognoze_metp&param=izgledi

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.