Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo u posjetu Međimurskoj županiji

predstojnica

Međimurska županija jedna je od socijalno najosjetljivijih županija zahvaljujući brojnim projektima, izdvajanjima iz županijskog proračuna te brojnim udrugama i institucijama. Kvalitetan sustav prepoznao je i UNICEF, čija je predstojnica Ureda za Hrvatsku Regina M. Castillo sa suradnicima boravila u četvrtak, 16. srpnja 2020. godine u Međimurskoj županiji.

Nakon posjete Centru za socijalnu skrb Čakovec, u zgradi Međimurske županije održan je radni sastanak kojemu je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicama. „S namjerom da podržimo snagu Međimurske županije i dosadašnja pozitivna iskustva, oslanjajući se na postojeću infrastrukturu i stručnjake, Međimurje je najbolje mjesto da započnemo još jednu veliku i lijepu priču.“, kazala je predstojnica Castillo koja je predstavila rad i aktivnosti UNICEF-a te najavila nove programe i projekte u koje će biti uključena i Međimurska županija.

Planirane aktivnosti bile bi usmjerene prema jačanju sustava zaštite djece i pravovremenih intervencija s ciljem podrške obiteljima u riziku i roditeljstvu, uključivanju najranjivije djece u programe ranog odgoja i obrazovanja te osiguravanju usluga rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji.

Fokus UNICEF-ovih programa je na razvoju rane intervencije, ulaganju u predškolski odgoj i obrazovanje, dostupnosti socijalnih usluga te edukaciji stručnjaka i roditelja.

Predstavljene aktivnosti podržao je župan Posavec koji je istaknuo da su svakom projektu koji pridonosi unapređenju sustava s ciljem davanja potpore najpotrebitijima, stvaranju uvjeta za bolju integraciju i obrazovanje te poticanju dobrobiti djece, vrata Međimurske županije širom otvorena. „Zahvaljujemo na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji kao i posljednjoj vrijednoj donaciji 450 paketa djeci predškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih obitelji. Međimurska županija sustavno ulaže u obrazovanje i socijalnu zaštitu posebice naših najmlađih stanovnika i iznimno mi je drago da smo prepoznati i od strane UNICEF-a te ćemo kao pouzdan i odgovoran partner sudjelovati i u svim budućim projektima.“ 

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo uputila je poziv županu Posavcu da i ove godine sudjeluje u utrci „Mliječna staza“ koja će po prvi puta biti virtualna i nacionalna. S ciljem unaprjeđenja uvjeta života djece s teškoćama i promoviranja društvene inkulzije, UNICEF će po četvrti put organizirati ovu humanitarnu utrku, po prvi puta uz pomoć mobilne aplikacije od 5. do 20. rujna 2020.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.