Nova aplikacija donosi veću sigurnost organizatorima i posjetiteljima evenata

Nova aplikacija donosi veću sigurnost organizatorima i posjetiteljima evenata

Predstavnici Zajednice kulturnih i kreativnih industrija HGK sastali su se s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem, ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek kako bi se pronašao model za reguliranje sigurnog okvira za rad organizatora događanja.

Tim modelom postigli bi se pravedni kriteriji za realizaciju događanja za vrijeme koronakrize, spasila ekonomska grana i omogućilo građanima sigurno konzumiranje događanja, zabave i kulture što je ključno za ekonomiju, ali i za mentalno zdravlje ljudi.

„Cilj nam je kreirati centralnu platformu koja će uvesti reda na tržište i ujednačiti pravila. Time bi se industrija organizatora događanja standardizirala i dobila stabilnost, a posjetitelji i Stožer civilne zaštite bi imali garanciju da se organizatori pridržavaju najviših epidemioloških standarda“, istaknuo je potpredsjednik HGK za industriju i energetiku HGK Tomislav Radoš.

Božinović je naglasio kako smatra da se radi o odličnoj inicijativi koja je poželjna jer promovira zajednički interes – da se zaraza ne širi i da radi sve što može raditi. „Radi se o jako dobrom projektu koji bi mogao potaknuti ljude da više posjećuju događanja. Ovakva platforma mogla bi biti rješenje za nesmetani nastavak odvijanja javnih događanja, uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka HZJZ-a“, kazao je Božinović.

Ministrica Obuljen Koržinek je poručila kako pozdravlja svaku inicijativu koja bi pomogla standardizirati pravila i spriječiti da ih svatko tumači kako mu odgovara. „Mi moramo omogućiti odvijanje događanja na način da se prilagodimo epidemiološkim zahtjevima, a ova platforma bi pomogla da sve skupa bude sigurnije za sve uključene“, zaključila je Koržinek.

„Ovim projektom želimo omogućiti da se organizatori događanja educiraju i vide gdje griješe, odnosno da se riješi problem neodgovornih organizatora koji krše pravila i ruše ugled svima. Jedini cilj je pomoć industriji evenata, ne u smislu represije, već alata da se istaknu“, izjavio je predsjednik Zajednice kulturnih i kreativnih industrija HGK Tomo In der Mühlen.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.