Ministar Banožić uručio ključeve stanova trojici pripadnika HV-a

Ministar Banožić uručio ključeve stanova trojici pripadnika HV-a

- Bili smo u mogućnosti pomoći Hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima da riješe stambeno pitanje i buduću imovinu, rekao je ministar Banožić danas kada je uručio ključeve stanova trojici pripadnika HV-a.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj zajedno sa državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom i gradonačelnikom Grada Knina Markom Jelićem uručili su 3. kolovoza trojici pripadnika Oružanih snaga RH ključeve stanova u Gradu Kninu.Ministar Banožić nakon uručenja rješenja o dodjeli stanova pripadnicima Hrvatske vojske rekao je da je ovo rezultat dobre međuresorne suradnje Ministarstva obrane sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Gradom Kninom istaknuvši: „Bili smo u mogućnosti pomoći Hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima da riješe stambeno pitanje i buduću imovinu. Danas su dobili rješenje i ključeve stanova koje će koristiti idućih godina u najmu uz mogućnost kupnje stanove po povoljnim uvjetima i na taj način se trajno stambeno zbrinuti u Gradu Kninu“.

Ministar je dodao kako je riječ i o demografskoj mjeri koja je vrlo bitna za Grad Knin, pogotovo kad se na području Grada trajno nastanjuju obitelji sa velikim brojem članova kao što je to danas bio slučaj.Također, naglasio je i kako je u okviru ovog projekta do sada stambeno zbrinuto 18 obitelji u Kninu i Vukovaru, te najavio u narednom razdoblju dodjelu još desetak stanova pripadnicima Hrvatske vojske u Kninu, Vukovaru i Petrinji.Razvodnik Jure Matas, pripadnik Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu, kojem je danas uručen ključ stana u Kninu, zahvalio je Ministarstvu obrane, Gradu Kninu i Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje istaknuvši kako je to velika stvar za njegovu mnogobrojnu, šesteročlanu obitelj. „Dolazimo sa sela, tako da će dolazak u grad za nas puno značiti jer ćemo više vremena provoditi jedni s drugima. Ponosan sam što sam Hrvatski vojnik. Hvala vam. Domovini vjeran“ rekao je razvodnik Matas.

Također, zapovjednik satnije u 3. mehaniziranoj bojni „Pauci“, Gardijske mehanizirane brigade natporučnik Marko Domazet – Lošo nakon što je primio ključ i rješenje o dodjeli stana istaknuo je zadovoljstvo što je, među ostalim kolegama, izabran u postupku stambenog zbrinjavanja. „Obzirom da je i supruga pripadnica Hrvatske vojske, a djeca polako rastu, dodjela stana uvelike će nam olakšati život i rad“ rekao je natporučnik Domazet-Lošo te zahvalio MORH-u i Gradu Kninu.

 MORH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.