Turnirom u belotu u prostorijama Društvenog doma u Biškupcu u utorak su počeli 26. susreti umirovljenika Grada Varaždina

Turnirom u belotu počeli susreti umirovljenika

Turnirom u belotu u prostorijama Društvenog doma u Biškupcu u utorak su počeli 26. susreti umirovljenika Grada Varaždina. Susreti će se naredna tri dana održavati pod pokroviteljstvom Grada Varaždina pa je umirovljenike posjetio gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok donijevši donaciju – majice za sve sudionike natjecanja.  

Gradonačelnik je tom prilikom između ostalog izjavio: Epidemija može biti smetnja, ali nije zapreka da se umirovljenici druže i bave sportom. Dobro je da imamo Udrugu umirovljenika koja i u ovakvim okolnostima uspijeva organizirati športske susrete. Ovo su već 26. po redu i nikad se nisu održavali u ovakvim okolnostima. Ima natjecatelja, do kraja godine bit će ih više od 200. No svi su disciplinirani i pridržavaju se mjera. Odlučili smo pokloniti im majice s oznakama grada i udruge kako bi svi mogli nositi iste dresove, ako to možemo tako nazvati. Čestitam udruzi na ovoj organizaciji, treba imati hrabrosti i volje da se takvo što organizira. Oni se ovdje druže i  natječu, i svi su već ovdje najbolji čim su se odlučili sudjelovati. – zaključio je gradonačelnik Čehok.

Za umirovljenike COVID 19 predstavlja veliku potencijalnu prijetnju no uz striktno poštivanje epidemioloških mjera oni se trude da na najbolji način iskoriste takve trenutke za druženje jer život je samo jedan pa je i predsjednik udruge Viktor Mrzlečki odahnuo je na početku susreta: Cijelu godinu morali smo odlagati naše događaje koje organiziramo kako bi umirovljenicima omogućili druženje. Sada smo našli načina kako na više lokacija možemo organizirati slijedeća tri dana natjecanja bez većih okupljanja na jednom mjestu i uz pridržavanje svih mjera protiv zaraze. Drago mi je što smo ponovo aktivni jer je umirovljenicima teško i mukotrpno cijelu godinu biti zatvoren između četiri zida – rekao je predsjednik Udruge umirovljenika najavivši podjelu pehara pobjednicima susreta u prosincu uz zahvalu Gradu Varaždinu i gradonačelniku na pokroviteljstvu.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.