Svi na maturalni ples, akcija zastupnice Glavak

Svi na maturalni ples, akcija zastupnice Glavak

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Međimurske županije Sunčana Glavak održala je u petak u Čakovcu konferenciju za medije u povodu desete akcije Svi na maturalni ples koja je pokrenuta na njezinu inicijativu 2010. godine.  „U proteklih deset godina pomogli smo više od 820 maturanata čakovečkih srednjih škola da uživaju na svojoj maturalnoj večeri. Uspomene s maturalnih zabava nosimo cijeli život, a ovom akcijom želimo to omogućiti i učenicima slabijeg imovinskog statusa. Ispunjava spoznaja da i malim djelima stvaramo veliku sreću za maturante“, izjavila je zastupnica Sunčana Glavak.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, u ovoj školskoj godini svega su dvije škole organizirale maturalni ples, no prikupljeni novac bit će proslijeđen školama za učenike u potrebi te nabavu zaštitnih maski i dezinficijensa. Akciju su sponzorirale tvrtke Đurkin d. o. o. Čakovec, Sobočan interijeri d. o. o. Mursko Središće, Lepen d. o. o. Podturen, Elkos d. o. o. Kotoriba, Printex d. o. o. Čakovec te Grad Prelog – gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Akcija prepoznata i na nacionalnoj razini

Akcija Svi na maturalni ples pokrenuta je prije deset godina kako bi se učenicima slabijih financijskih mogućnosti omogućilo sudjelovanje na maturalnoj večeri koja se organizira na kraju srednjoškolskog obrazovanja. Ovu plemenitu akciju svojim donacijama potiču poduzetnici s područja Čakovca i cijelog Međimurja, a tijekom deset godina održavanja akcije prikupljeno je više od 100 tisuća kuna. Korisnici podrške uvijek su anonimni.

Uime ravnatelja i učenika čakovečkih srednjih škola na donacijama su zahvalili Bosiljka Vinković-Kukolić, ravnateljica Ekonomske škole Čakovec, i Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec. „Zahvaljujem zastupnici što nije zaboravila naše maturante ni u Europskom parlamentu. Ovo je prilika da razmijenimo roditeljske, pedagoške i druge brige koje imamo kada je dijete maturant. Zahvaljujem svima na brizi“, rekla je ravnateljica Vinković-Kukolić.

Ravnatelj Blažeka zahvalio je zastupnici Glavak i poduzetnicima koji su se uključili u akciju, a posebno u ovoj godini koja ni za njih nije bila laka. Vrijednost ove jedinstvene akcije prepoznala je i Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski uključivši je u svoj Nacionalni program rada. „Troškovi maturalne večere mogu biti iznos koji će za neke učenike i njihove obitelji predstavljati prepreku. Zahvaljujem svima koji su prepoznali ovu akciju, uključili se u nju i tako omogućili da se početna ideja uspješno ostvari. Uistinu je velik broj brižnih ljudi koji spremno pomažu drugima, zbog njih akcija traje punih deset godina“, zaključila je zastupnica Sunčana Glavak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.