Karmela Tancebal Vinska Dama hrvatske vinske scene

Karmela Tancebal Vinska Dama hrvatske vinske scene

Karmela Tancabel, vinarija Iločki podrumi iz Iloka i Klaudio Tomaz; vinarija Tomaz iz Motovuna  u četvrtak, 15.10.2020. na svečanosti  u boutique hotelu Le Premier u Zagrebu proglašeni su  Vinskom Damom i Vinskim Gospodinom hrvatske vinske scene za 2020. godinu. Organizator izbora bila je  Udruga G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam).

"Vino je svakako dio jet set scene, a ako pogledamo malo šire u svijetu, dolazimo do butelja čija je cijena  i do desetke tisuća eura; sjetimo se samo legendarnih narudžbi vina u filmovima James Bonda, tako da.. Da, vino je glamour."- ističe Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i idejni začetnik ovog izbora.

Vinari privlače pažnju javnosti, a posljedica toga je, naravno, marketing za njihova vina, dok na globalnoj sceni oni automatski postaju svojevrsni ambasadori hrvatskog vina i to ne samo svoje vinarije. ", kaže Stiplošek.

Nominacije i izbor su se odvijali u Facebook grupi "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom" gdje se lajkovima glasovalo.Nominirani su mogli biti vinari i djelatnici vinarija koji su istaknuti u javnosti. Kod ocjenjivanja je trebalo uzeti u obzir osobni stil, karizmu, način komunikacije,... uključujući javne nastupe, osobni pristup prezentaciji, marketing na društvenim mrežama i uopće komunikaciju s medijima i publikom.

Foto: Rene Karaman

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.