Preporuka za blagdanski stol: Čaša pjenušca, vrhunskog terana ili malvazije u blagdanskim danima unijet će miris Mediterana.

Preporuka za blagdanski stol: Čaša pjenušca, vrhunskog terana ili malvazije u blagdanskim danima unijet će miris Mediterana.

Ostati kod kuće u vrijeme blagdana može biti vrhunsko eno- gurmansko iskustvo. Uz blagdansko pečenje, poput teletine ili svinjetine, pogotovo ako je ispod peke, može se odabrati istarski Teran Amfora, koji se na tržištu prvi put pojavio 2018. i odmah zaintrigirao vinsku scenu.To je izbor iz vinarije Kabola smještene na sjeverozapadnom dijelu poluotoka između Buja i Momjana.

Vino je duboke rubinske boje, bistro i gusto, na mirisu se najprije pojavljuje nota bobičastog voća s dominantnom borovnicom, potom vanilija i tamna čokolada, slijedi cedrovina i na kraju koža. Suho je, djelomično toplo i mekano, puno svježine i izbornih sortnih aroma, uravnoteženo, na aftertasteu s notom suhe šljive.

Ima potencijal za čuvanje i do 15 godina. Vino je mjesece provelo na tropu pod zemljom u amforama, koje su na imanje Kabola stigle prije 17 godina iz daleke Gruzije.

I za kraj ove godine, ne zaboravite na stari dobri običaj nazdravljanja pjenušcem točno u ponoć kada se ispraća stara i dočekuje nova.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.