Tiha Nova godina posvuda u svijetu, kineski Wuhan slavio bučno uz okupljeno mnoštvo, novogodišnje jutro obećava

Tiha Nova godina posvuda u svijetu, kineski Wuhan slavio bučno uz okupljeno mnoštvo, novogodišnje jutro obećava

Doček Nove 2021 u svijetu je protekao tiho i bez velikih okupljanja na trgovima, kao što je to već bila postala tradicija. Zbog pandemije koronavirusa zatvoreni su svi restorani i caffe barovi, a u pojedinim zemljama na snazi je i policijski sat.U Hrvatskoj novogodišnje slavlje tiše je i zbog velikog potresa kod Petrinje gdje tlo još uvijek podrhtava, a zbog pukotina u zemlji strahuje se i od poplava. Ali pomoć i utjeha stiže iz cijele zemlje i dijela svijeta.

U politici u SAD-u nemiri zbog nedavnih izbora, na snagu stupa Brexit, a u SAD-u u Bijelu kuću useljava predsjednik Biden. S prvim danom 2021. rotirajuće predsjedništvo Vijećem EU-a od Njemačke je preuzeo Portugal, koji je za prioritete u sljedećih šest mjeseci odredio ekonomski i socijalni oporavak EU-a, jačanje socijalnih prava i jačanje strateške autonomije Europe.

Nova godina bučno se slavila jedino u Kini, pa je tako u Wuhanu okupljeno mnoštvo, pod maskama, na ulici slavilo nekinesku novu godinu. U Australiji i diljem svijeta vatrometi, ali bez ljudi na ulicama.

U našim krajevima slavilo se u prijateljskim i obiteljskim krugovima, nije bilo novogodišnjih koncerata uživo niti dočeka na trgovima, ali jutro je nakon dugih mjeseci magle zasjalo okupano suncem, možda je i to znak da ćemo pobijediti sve nedaće i u ovoj se godini i zahvaljujući cjepivu i drugačijoj samodisciplini uskoro vratiti staro normalno.

Svima sretna i uspješna Nova 2021. godina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.