Sutra će u Varaždinu završiti postavljanje novih tabli s natpisima ulica

Sutra će u Varaždinu završiti postavljanje novih tabli s natpisima ulica

U četvrtak, 25. veljače na Gradsku vijećnicu Grada Varaždina bit će postavljena tabla s imenom Ulica Ljudevita Gaja. Tim činom bit će označen završetak višemjesečnih poslova na postavljanju novih tabli s nazivima ulica u Varaždinu. Bit će to prilika da pred novinarima gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok prokomentira ovaj važan posao kojim je konačno sređen adresni sustav.

U posljednjih 5 mjeseci postavljeno je 117 uličnih tabli u 57 ulica, trgova i drugih javnih površina, te isto tako je postavljeno 30 ulaznih i izlaznih mjestopisnih tabli u naseljima Donji Kućan, Gornji Kućan i Kućan Marof.

Nove ulice i druge javne površine su se imenovale temeljem Odluke o imenovanju i protezanju pojedinih ulica, trgova io javnih površina i naseljima Varaždin i Hrašćica iz 2019. godine, u sklopu reambulacije i nove izmjere Grada Varaždina. Ovom odlukom i novom izmjerom Grad Varaždin prvi puta nakon 50 godina ima sređenu gruntovnicu i adresni sustav. Cijena postavljanja svih tabli iznosi 70.000 kn.

Posebno se pozivaju građani koji do sad nisu promijenili osobnu iskaznicu u skladu s novim podacima da o trošku Grada Varaždina to naprave do 30. lipnja ove godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.