Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio uskrsnu čestitku

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio uskrsnu čestitku

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj stoji:

"Prolazeći kroz korizmeno vrijeme, u miru, otvorenog srca i s radošću dočekujemo najveći kršćanski blagdan. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, svim hrvatskim građankama i građanima te svim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

Kristovo uskrsnuće proživljavamo i ove godine u našoj domovini u izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom i posljedicama potresa, što je ostavilo traga na mnogima od nas.

Zbog toga smo posebno u mislima s našim sunarodnjacima u potrebi i sa svima onima koji trpe bolest, osamljenost, patnju, nepravdu i ponekad osjećaj beznađa.

Uskrs je vrijeme nade jer život pobjeđuje smrt, a svjetlo tamu te nas osnažuje da premostimo sve životne poteškoće. I stoga neka uskrsno ozračje donese radost i mir svima u potrebi, a nas pozove da zastanemo, preispitamo sebe i naš odnos prema drugima.

Slaveći svetkovinu Uskrsa, slavimo univerzalne, neprolazne i temeljne ljudske vrijednosti koje počivaju na ljubavi i hrabre našu vjeru i nadu u bolje sutra. Isto tako, molimo za hrvatsku domovinu, za njezin oporavak, stabilnost i bolji i sretniji život naših građana.

U duhu Uskrsa, iskažimo ponovno zahvalnost znanim i neznanim herojima koji brinu o zdravlju i životima drugih te brojnim našim sugrađanima koji velikodušno izlažu sebe kako bi pomogli bližnjima. Slijedimo taj primjer prihvaćanja poruke Uskrsa i osnaživanja solidarnosti i zajedništva među ljudima. Svatko od nas svojim primjerom može učiniti da društvo bude bolje.

S tim mislima, još jednom želim vam radostan i blagoslovljen Uskrs."

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.