Slavonski srednjoškolci sadit će povrće i od njega spremati jela

Slavonski srednjoškolci sadit će povrće i od njega spremati jela

"Struka je naša furka" novi je projekt Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka kojem je Odlukom Ministarstvo turizma i sporta 6. travnja 2021. godine dodijeljeno 50.000 kuna, javlja portal SiB.

Partner na projektu je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova koja raspolaže plastenicima i bio-vrtom sa začinskim biljem, dok u svojim plastenicima proizvode namirnice od kojih će potom učenici osječke škole pripremati ukusna jela. Učenici obje škole zajedno će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva psječke turističke škole gdje će se jela poslužiti i kušati.

"Čim potpišemo ugovor o dodjeli sredstava, počinjemo s realizacijom projekta, izradom escape rooma, loga za projekt, web stranice. S učenicima ćemo obići Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Romulić gdje će se upoznati s obitelji koja se bavi održivim uzgojem hrane koju ujedno i pripremaju na svom imanju", objasnila je voditeljica projekta Danijela Molnar, nastavnica RCK UTŠO.

"Učenici će sudjelovat u berbi povrća, tako će imati iskustveni turizam, a potom će doći u našu školu u Osijek gdje će s učenicima i nastavnikom iz kuharstva od ubranog pripremati jela i u njima uživati", dodaje voditeljica projekta "Struka je naša furka". Cjelokupno doživljajno iskustvo projekta bit će ponuđeno i široj javnosti. A iskustvo u projektu te način povezivanja strukovnih škola, projektni će tim ponuditi ostalim srednjim školama. U projektu "Struka je naša furka" sudjeluju 21 učenik i dva nastavnika u ulozi mentora.

Školski projekt financiran je o okviru programa Ministarstva turizma i sporta „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2021,“ te je u okviru ovog javnog poziva odabrana su 22 projekta strukovnih i umjetničkih škole za čiju je provedbu osigurano 800.000,00 kuna prenosi Agrobiz.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.