Danas je pravoslavni Uskrs - čestitke vjernicima uputio i državni vrh

Danas je pravoslavni Uskrs - čestitke vjernicima uputio i državni vrh

Danas je pravoslavni Uskrs - čestitke vjernicima uputio je i državni vrh - evo poruka:

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru sljedećeg sadržaja:

„Važnost najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, oduvijek je bila u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju i jačanju univerzalnih vrijednosti solidarnosti i plemenitosti. U vremenu obilježenom pandemijom i posljedicama potresa, mnogim našim sugrađankama i sugrađanima još je potrebnija ta solidarnost i plemenitost, razumijevanje i pomoć cijeloga društva. Uskrsno ozračje pred nama neka potakne sve na poštivanje različitosti i promicanje zajedničke želje za dostojanstvenim životom svih ljudi u Hrvatskoj.

 Svim pravoslavnim vjernicima, našim sugrađankama i sugrađanima, želim sretan Uskrs. Hristos voskrese!“

Uskrsna čestitka predsjednika Vlade pravoslavnim vjernicima 

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, u kojoj stoji: "Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen mirom, zdravljem i obiteljskim zajedništvom. Neka vam bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima.  
Uime hrvatske Vlade i osobno želim vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u ozračju nade i radosti sa svojim bližnjima.
 
Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!"

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Jandrokovića vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.