U Zagrebu prva pokusna svadba bez mjera i distance

U Zagrebu prva pokusna svadba bez mjera i distance

U Blatu nedaleko od Zagreba u subotu ništa ne podsjeća na okolnosti u kojima živimo, organizirano je okupljanje kao u vrijeme "starog normalnog". Riječ je o simulaciji velikog svadbenog slavlja. Nakon domjenka na vrhu jednog zagrebačkog nebodera prije dva dana, večeras se održava simulacija svadbenog slavlja za 130 sudionika koji se zabavljaju bez maski i distance.

Na zabavi se pleše i pjeva, uživa u hrani i piću - bez maski i distance. Uzvanike uživo zabavljaju i glazbenici. Gotovo kao prava, no svadbi nedostaju mladenci. Ipak je riječ o simulaciji. Ali, bit će rezanja torte i bacanja buketa. 

Na simulaciji svadbe sudionici su koji su cijepljeni s dvije doze cjepiva, a koji su dobili unutar 24 sata negativan test na koronavirus te oni koji su unutar 6 mjeseci preboljeli bolest.

Ovaj je događaj iznimno važan za čitavo ugostiteljstvo, kazao je u Dnevniku HTV-a Jurica Protić, član Upravnog odbora Nezavisne udruge ugostitelja. Zahvalio je Nacionalnom stožeru na suradnji, rekavši kako se nada da će cijeli događaj proći dobro te da će nakon toga doći do relaksacije mjera početkom lipnja.

Dalibor Medvedec, glavni vokal sastava Prava stvar, rekao je za Dnevnik HTV-a kako glazbenicima jako nedostaju nastupi s obzirom na to da ne sviraju već 9 mjeseci. Rekao je kako je sastav ponosan na to što su dio ovog projekta te kako se nada da će se ubrzo cijela situacija vratiti u normalu i u sve što je potrebno za dobru "feštu".

Nakon zabave koja će biti do ranih jutarnjih sati, svi će sudionici biti testirani za 7 dana.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.