Unatoč pandemiji, prodaja janjetine nije pala

Unatoč pandemiji, prodaja janjetine nije pala

Utjecaj Paga, otoka brendova, na tržištu domaćih proizvoda nije se promijenio ni u pandemiji. Usprkos zatvorenim restoranima prodaja poznate paške janjetine i sira nije znatno pala. Promijenio se samo način na koji ti proizvodi dolaze do kupaca.

Paški ovčari i u pandemiji su zadržali glavu iznad vode. Draženu Crljenku kupci su već godinama isti. 

- Ove godine je prodaja malo slabija, ali obzirom na to da radimo već dugi niz godina, ide nam, rekao je Crljenko, vlasnik OPG-a. 

Unatoč manjoj prodaji, vrhunski proizvod uvijek nađe put do kupca. I sirarima je ovo bila izazovna godina, ali sve su snage usmjerili na izravnu prodaju. 

- Redizajnirali smo naš web shop kako bi olakšali korisničko iskustvo našim korisnicima, našim kupcima i zapravo smo svu tu svoju promociju usmjerili online. U vremenu kada se puno kuhalo doma mi smo objavljivali razne recepte sa skutom, rekla je Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga sirane. 

Kupci su u pandemijsko vrijeme prepoznali važnost domaćih proizvoda. Dokazuje to i primjer jednog paškog restorana. Prošlu se sezonu nisu usmjerili na široke mase, već učinili potpuno suprotno. 

- Mi smo zapravo suzili kartu i koncentrirali se na kvalitetu. Top namirnice, vrhunski proizvodi i to smo plasirali u našem restoranu, što se pokazalo kao odličan potez, rekla je Branka Sabalić, vlasnica restorana. 

A janjetina i sir za Pažane nisu samo hrana. To je dio njihove tradicije i na nju su vrlo ponosni. Nadaju se samo da će ova sezona biti dobra, pa će svoje nasljeđe pokazati brojnim posjetiteljima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.