Naručivanje registarskih pločica od sada moguće i u žurnom postupku

Naručivanje registarskih pločica od sada moguće i u žurnom postupku

Ukoliko ste u žurbi i važan vam je vremenski rok u kojem želite dobiti svoju novu registarsku pločicu, i spremni ste to dodatno platiti, od sada to možete ostvariti - u vremenskom roku od 48, odnosno 96 sati od urednog podnošenja zahtjeva.

Dana 17. lipnja 2021. na snagu stupa Rješenje koje će vlasnicima vozila omogućiti naručivanje i izdavanje registarskih pločica u žurnom postupku. Ovo se odnosi na sve vrste registarskih pločica – one s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, registarske pločice po izboru, registarske pločice za oldtimere, registarske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva i dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva te prenosive pločice. 

Vrijeme isporuke registarskih pločica ovisi o mjestu gdje ste podnijeli zahtjev za žurnim postupkom, obzirom da izrađene registarske pločice moraju biti dostavljene po cijeloj Hrvatskoj, ovisno o mjestu naručivanja.  

Ukoliko zahtjev podnesete u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba rok isporuke iznosi 48 sati, odnosno 96 sati od podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila izvan područja Grada Zagreba.

Zahtjevi za prenosivim pločicama u žurnom postupku podnose se u policijskim upravama ili policijskim postajama, a pločice izrađuje tvrtka AKD.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.