Agenciji Bruketa&Žinić&Grey tri Red Dot nagrade – za ambalažu Highlife sladoleda te vizualne identitete Maslina resorta i robotskog laboratorija CRTA

Agenciji Bruketa&Žinić&Grey tri Red Dot nagrade – za ambalažu Highlife sladoleda te vizualne identitete Maslina resorta i robotskog laboratorija CRTA

„Snažan brend i čvrsto upravljanje njime uvijek su bili važan element u kreiranju vjernosti njegovih korisnika“

U petak 20. kolovoza Red Dot je službeno objavio vijest kako je žiri donio odluke o ovogodišnjim dobitnicima Red Dot Brand & Communication Design nagrade, koja slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna. Agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je tri Red Dot nagrade i to za ambalažu Highlife sladoleda te vizualne identitete Maslina resorta i robotskog laboratorija CRTA. Time je agencija do sada osvojila 24 ove uvažene nagrade, što je najviše u regiji, zbog čega je Davor Bruketa prije nekoliko godina bio i njihov član žirija.

Highlife je funkcionalni sladoled kojeg proizvodi Ledo s manje kalorija, 30% manje šećera i masti, a da je uz to i izvor proteina. Kako je to izvrsna vijest, dizajn ambalaže inspiriran je oblikovanjem novinskih naslova i vijesti. Četiri okusa komuniciraju se kroz četiri različite boje kantica i pripadajućim ilustracijama. Osim što evociraju prirodne sastojke, pastelne boje odabrane su kako bi se proizvod diferencirao od sličnih na policama. Pod sloganom High na slasti, low na šećeru i masti, Highlife sladoled je nakon godinu dana na tržištu postigao 20% bolji prodajni rezultat od očekivanog.

Maslina je luksuzni boutique resort u uvali Maslinica kraj Staroga Grada na Hvaru čiji se koncept temelji se na ideji osviještenog luksuza – vrhunskog iskustva koje poštuje okoliš. Vizualni identitet inspiriran je njegovom neupadljivom arhitekturom – u prirodu uronjenim paviljonima čija je fasada dekorirana prozračnim drvenim vertikalama. Identitetom tako dominiraju okomite isprekidane linije uz minimalističku tipografiju i boje preuzete iz neposrednog okruženja.

CRTA je robotski laboratorij u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a njegov je vizualni identitet nastao uz pomoć umjetne inteligencije. Studenti su svojim rukopisom ispisali ime institucije što je poslužilo kao ulazna informacija umjetnoj inteligenciji, a procesom obrade tih informacija nastali su različiti vizualni podaci koji služe kao baza vizualnom identitetu.

„Snažan brend i čvrsto upravljanje njime uvijek su bili važan element u kreiranju vjernosti njegovih korisnika. Dobitnici Red Dot nagrade stvorili su konzistentan, a moderan imidž brenda koji utjelovljuje autentične vrijednosti, pomažući u vođenju korisnika i stvaranju povjerenja“, izjavio je prof. dr, Peter Zec, osnivač i direktor Red Dot-a.

Red Dot nagrade dodjeljuju se 66 godina. Ove godine prijavljeno je preko 20.000 radova iz Europe, Azije i Amerike, a ocjenjivala su ih 24 člana međunarodnog žirija. Ceremonija dodjele ovogodišnjih nagrada zakazana je za 12. studenog kada će i svi nagrađeni projekti biti predstavljeni u galeriji na web stranicama organizatora, dok će tiskano izdanje godišnjaka biti dostupno od prosinca.

Izvor: Media Marketing

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.