Hrvatski sindikat radnika migranata sprema se Hrvatskom saboru uputiti žalbu zbog duplog oporezivanja radnika migranata

Hrvatski sindikat radnika migranata sprema se Hrvatskom saboru uputiti žalbu zbog duplog oporezivanja radnika migranata

Budući rješavanje problematike dvostrukog oporezivanja radnika migranata, naših aktivnih i potencijalnih članova, još uvijek nije pomaklo s „mrtve točke“ u rješavanje ovog „gorućeg“ problema uključit ćemo i najviše predstavničko tijelo - Hrvatski sabor. Vezano uz to, najavljujem da ćemo 1. listopada, kao Hrvatski sindikat radnika migranata, na adresu Hrvatskoga sabora uputiti žalbu zbog duplog oporezivanja radnika migranata, kako bi se ovaj problem napokon počeo rješavati, kaže predsjednik HSRM-a Franjo Lazar. 

Naime, nakon niza slučajeva u kojima je Porezna uprava Varaždin, na hrvatske adrese radnika migranata, poslala porezna rješenja ili pak rješenja o ovrsi bili smo primorani ujediniti svoje snage u borbi protiv ovakvog oblika nepravde, napominje Lazar. Slijedom toga, u travnju smo osnovali sindikat, koji je registriran sukladno Zakonu, a potom i krenuo u snažnu zaštitu prava naših članova. Nastavno na to, angažirali smo odvjetnika Željka Kaselja, vrsnog stručnjaka u području porezne politike,  te sa austrijskim sindikatom vidaflex sklopili sporazum i povelju o zajedničkoj suradnji i podržavanju, podsjeća predsjednik HSRM-a Franjo Lazar. 

 Naglašavamo kako je učlanjenje u Hrvatski sindikat radnika migranata, iz čega proizlazi niz pravnih, socijalnih i svakih drugih prava, u tijeku te vas pozivamo da nam se pridružite. Napominjemo da se je, zbog niza otegotnih okolnosti, poželjno učlaniti što prije! Naime, Predsjedništvo Hrvatskog sindikata radnika migranata, prema odluci od 01. rujna 2021. godine, poziva na učlanjenje sve radnike migrante kao i one koji su dobili porezno rješenje, uz napomenu da se učlane do 15. listopada 2021. godine, čime će steći pravo na pravnu zaštitu Sindikata.

 Sa žaljenjem, moram naglasiti da će svi oni koji će se htjeti učlaniti u Hrvatski sindikat radnika migranata poslije 15. listopada 2021. godine, a po dobivenom ili vrlo izglednom primitku poreznog rješenja- morati biti odbijeni. Smatram da je takav pristup rješavanju problema, s kojima se svi suočavamo, pošten i korektan. Osiguranje osnovne ljudske egzistencije, zbog čega smo bili prisiljeni napustiti svoje obitelji i mjesta, pa ako želite i pravde, nemaju alternativu, zaključuje predsjednik Hrvatskog sindikata radnika migranata Franjo Lazar.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.