Na 15. izdanje Rab Island Traila stiže 500 trkača iz šest zemalja

Na 15. izdanje Rab Island Traila stiže 500 trkača iz šest zemalja

Otok Rab i Općina Lopar bit će domaćini jubilarnog 15. izdanja Rab Island Traila, jedne od najdugovječnijih i najatraktivnijih otočkih trail&treking utrka. Utrka Rab Island Trail održat će se u subotu, 18. rujna, u sklopu hrvatske Treking lige, a okupit će 500-tinjak trkača iz šest zemalja. Rab Island Trail nezaobilazan je jesenski event za sve outdoor rekreativce, a organizatori su pripremili tri utrke u kojima mogu sudjelovati trkači svih generacija. Prijave traju sve do početka utrke 18. rujna.

Utrkom Rab Island Trail završava četvrto kolo hrvatske Treking lige. Prva i najduža trasa u okviru Rab Island Traila je Challenger i duga je čak 23 kilometara. Druga trasa je Active, proteže se na 13 kilometara, a treća i najkraća trasa Light duga je šest kilometara.

„Rab Island Trail ugostit će više od 500 trkača iz šest zemalja. Utrka se već 15 godina održava na Rabu te je jedna od najdugovječnijih otočkih trail&treking utrka. Osim trkačkog dijela, ova sportska manifestacija nudi i druge sadržaje koje će sudionicima ponuditi nezaboravan doživljaj Raba“, rekao je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

Brojni trkači okupit će se u Loparu te krenuti zadanom rutom. Start i cilj utrke je ispred hotela San Marino na Rajskoj plaži u Loparu, najvećoj i najljepšoj pješčanoj plaži na Jadranu. Rajska plaža prostire se na gotovo dva kilometra, a svojevremeno se našla i CNN-ovoj listi „Top 100 svjetskih plaža“.

Inače, Lopar je idealan za sve ljubitelje outdoor aktivnosti. Krajolik kojim svake godine trče na stotine trkača oduševljava na svakom koraku, sa senzacionalnim panoramama i vidikovcima. Područje je premreženo cestama te pješačkim i biciklističkim stazama koje prolaze uz obalu pješčanih plaža, kroz gustu šumu, kamenite kanjone i labirint pješčanih dina. Direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo veseli se turistima koji će posjetiti Rab i Lopar u povodu ovogodišnje utrke.

„Aktivno provođenje godišnjeg odmora globalni je trend, stoga se Lopar odlučio razvijati upravo segment outdoor turizma. Pored brojnih pješčanih plaža i jedinstvenih prirodnih ljepota, možemo se pohvaliti zanimljivim outdoor sadržajima, poput Geoparka i Rab Archaeological Tracesa. Sportske manifestacije, kao što je Rab Island Trail, najbolja su promocija te izvrsna prilika za produljenje turističke sezone na otoku.“, rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Sport i rekreacija tradicionalni su dio turističke ponude Lopara. Svi zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu iskoristiti za trčanje i bicikliranje, odraditi trening u outdoor fitness parku, odigrati odbojku ili nogomet na pijesku te picigin, a na raspolaganju im je i 10-ak kilometara pješačkih i biciklističkih staza, kojima mogu bolje upoznati ljepote i krajolik Raba. Više o 15. izdanju Rab Island Traila te informacije o trasama moguće je pronaći na outdoor.hr, gdje je moguće i prijaviti se sve do početka utrke.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.