Projekt „Zagorje abeceda prirode“: "Staze kroz krošnje Zelenjak"

Projekt „Zagorje abeceda prirode“: "Staze kroz krošnje Zelenjak"

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Zagorje zeleno organizirala je  u Centru za prirodu Zagorje u Radoboju  predstavljanje tog Centra i projekta "Staze kroz krošnje Zelenjak"

 Uređenje i opremanje Centra za prirodu Zagorje jedna je od aktivnosti u projektu Zagorje ABECEDA prirode. Centar je opremljen multimedijskim sadržajem koji prikazuje biološku raznolikost Zagorja .

"Staza kroz krošnje Zelenjak", zasad jedinstvena u Hrvatskoj, duga je 125 m s najvećom visinom od 5 m. Duž same staze nalazi se zanimljiva interpretacija biološke raznolikosti Značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora. "Staze kroz krošnje Zelenjak"  u sklopu su  projekta Zagorje ABECEDA prirode koji se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“.

Snimke: Marko Čolić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.