Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“

Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“

 Alkoholizam je socijalni i  javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji  zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića. Obzirom da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je na Franjevačkom trgu predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim  akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal  je naznačio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi.

-Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju  apstinenciju samih članova – zaključila je Silvija Zagorec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.