Sniženja do veljače ili dok se sve ne rasproda

Sniženja do veljače ili dok se sve ne rasproda

Crveni veliki natpisi na izlozima trgovina mame na kupovinu. Iako se najviše troši u prosincu, mnogi se odlučuju na kupovinu i u siječnju. Prema podacima porezne uprave, Istrani su u prvom tjednu popusta, kupovali više no protekle godine. Što se najviše kupuje, i kako su zadovoljni kupci, a koliko trgovci, provjerila je naša pulska ekipa.

Sve najmanje od 20 do 70 posto sniženo. Za obnovu garderobe - odlična prilika.

- U principu pogledam ako je nekakvo sniženje, pogledam kad mi nešto treba, ne vodim se isključivo sniženjima, kaže Danijela iz Rijeke.

- Cijene su u biti uvijek iste. Na sniženjima možda malo manje, ali uvijek je isto više, manje, smatra Alen iz Pule.

U jutarnjim satima u srcu grada, kupaca nema mnogo. Ali ipak, kažu trgovci, više nego prije sezonskih sniženja.

- Popuste imamo od 20-60 posto. Dosta su zadovoljni jer su veći dio stavili na te veće popuste, ovih 20 posto nam je taj bazični dio - gaće, čarape i takve stvari. Uglavnom mi smo zadovoljni i oni su zadovoljni, kaže vlasnica trgovine Andrea Jovanović.

To se vidi i po podacima porezne uprave, koji kažu da je prošle godine od 04. - 10. siječnja iznos fiskaliziranih računa iznosio 112.218.296,24 kuna, dok je ove godine od 3. - 9 siječnja taj iznos bio veći za više od 8 milijuna i 300 tisuća kuna, te je iznosio 120.521.433,58 kuna.

- Imamo na 50 posto sniženja već neko vrijeme, imamo jedan štendin uvijek na 70 posto, tako za odabrati torbu i remenje, znači kožu na 30 posto, a sniženja nam traju do nove kolekcije, dakle dok se ne rasproda, mi ne vraćamo nazad na cijene, ističe prodavačica u trgovini Đeni Akelić.

I dok su sniženja, nezadovoljni kupci imaju pravo na povrat robe. Sniženja, po zakonu, mogu trajati 60 dana.

A dobre prilike potrajat će najmanje do veljače, ili dok se sve ne rasproda.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.