Švicarska: Nestlé planira ulaganja u održivije uzgajanje kakaa

Švicarska: Nestlé planira ulaganja u održivije uzgajanje kakaa

Do 2030. kompanija Nestlé želi uložiti 1,25 milijardi eura u projekte za suočavanje s rizicima dječjeg rada i povećanje prihoda uzgajivača kakaa.

Kroz ovaj plan, švicarski prehrambeni gigant bi utrostručio svoje trenutne napore u pogledu uzgajanja održivog kakaa.

U osnovi plana je program povećanja prihoda, u okviru kojeg obitelji koje uzgajaju kakao mogu dobiti premiju do 500 švicarskih franaka (480 eura) za prve dvije godine za određene inicijative, kao što su upis djece u školu ili provođenje dobre poljoprivredne prakse. Poslije dvije godine taj iznos će se prepoloviti.

Farmeri neće biti nagrađeni samo za količinu i kvalitetu svojih kakao zrna, već i za svoje napore da zaštite životnu sredinu, klimu i lokalne zajednice.

Naš cilj je da imamo opipljiv, pozitivan utjecaj na sve veći broj obitelji koje uzgajaju kakao, posebno u oblastima gdje je siromaštvo široko rasprostranjeno, a resursi oskudni. Želimo pomoći da se smanji jaz u prihodima, kaže Mark Schneider, CEO Nestlé-a.

Nestlé-ov investicijski plan je nastavak pilot projekta pokrenutog 2020. godine koji uključuje oko 1.000 farmera iz Obale Bjelokosti. To će biti prošireno na 10.000 proizvođača kakaa u zemlji ove godine, a cilj je da isti projekt pokrene u susjednoj Gani 2024.

Ako rezultati budu pozitivni, Nestlé ima za cilj svojim projektom obuhvati svih 160.000 obitelji koje uzgajaju kakao i surađuju s kompanijom do 2030.

Izvor: retaildetail.eu
Foto: pixabay

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.