Čakovečka I. OŠ pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za Zamošć udaljen 60 kilometara od ukrajinske granice

Čakovečka I. OŠ pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za Zamošć udaljen 60 kilometara od ukrajinske granice

Čakovečka I. osnovna škola pokrenula je u školi, na ulazu u sportsku dvoranu, akciju sakupljanja pomoći za izbjeglice iz Ukrajine koji su smješteni u poljskom gradu Zamošć koji je udaljen 60 kilometara od ukrajinske granice. Naime škola u Zamošću je partner čakovečke škole u tri Erasmus+ projekta i zamolili su za pomoć, na što su se učenici, ravnatelj, svi djelatnici, roditelji i prijatelji škole odazvali istog trena.

Krenuli su u akciju prikupljanja u prvom redu hrane za bebe i djecu, pelena, deka, kapa, šalova i rukavica, suhe hrane, sanitetskog materijala i sl. Podršku projektu donacijom je dao i osnivač Grad Čakovec te osobno gradonačelnica Ljerka Cividini, a u prijevozu robe u pomoć su priskočili iz Gradskog društva Crvenog križa na čelu s ravnateljem Kristijanom Valkajem.

Nakon nekoliko dugih i humanih dana prikupljanja te sortiranja donacija koje su odradili redom djelatnici i učenici škole, pedagoginja Dubravka Kečkeš ponosno je istakla rezultate akcije škole – prikupili su šest paleta odjeće, tri palete hrane i dvije palete pelena za djecu. Pritom je zahvalila u ime škole svima na pomoći.

Bravo na ovoj hvalevrijednoj akciji onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.