Spar hrvatska podržava Rijeku - generalni partner karnevala i Homo si teć utrke

Spar hrvatska podržava Rijeku - generalni partner karnevala i Homo si teć utrke

SPAR Hrvatska danas je postao vodeći partner Grada Rijeke u dva najvažnija i najveća gradska događaja koji svake godine okupe više od nekoliko desetina tisuća sudionika i posjetitelja - Međunarodnog riječkog karnevala i tradicionalne riječke ulične utrke Homo si teć.

„Rijeka je iznimno važan grad za kompaniju SPAR Hrvatska te smo posebno ponosni na ovo partnerstvo s Gradom Rijekom i pokroviteljstvom nad dva najveća i najvažnija gradska događaja - Međunarodnim karnevalom i utrkom Homo si teć. Potvrda je to odlične suradnje s gradskom upravom i čvrste odluke da i u ovakvim, nestabilnim vremenima nastavimo s podrškom zajednici u kojoj djelujemo“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Sporazum o generalnom partnerstvu između SPAR Hrvatska i Grada Rijeke potpisan je za oba događaja u 2022. godini. Riječ je o jednom od najvećih ulaganja SPAR Hrvatska u javno partnerstvo kroz podršku događajima koji su od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu te njezin turistički, društveni i poslovni razvoj.

„Manifestacije Homo si teć i Međunarodni riječki karneval s godinama su postale dio riječkog identiteta i uvjeren sam da ih većina Riječana čeka s nestrpljenjem, pogotovo nakon pandemijskih odgoda njihovog održavanja. Stoga mi je izuzetno drago da je tvrtka SPAR Hrvatska prepoznala važnost ovih manifestacija i da će pokroviteljstvom nad tim događajima doprinijeti da se Rijeka i ovog puta pokaže u punom sjaju“, rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

Međunarodni riječki karneval, najveći i najpoznatiji karneval u Srednjoj Europi - odmah iza onog venecijanskog, svake godine na ulicama Rijeke okupi više od nekoliko tisuća maski u karnevalskim grupama i turista iz cijeloga svijeta. Riječ je o međunarodno poznatom događaju koji je postao sinonim Grada Rijeke za sve posjetitelje iz Hrvatske i svijeta. Zbog novog snažnog vala pandemije i propisanih epidemioloških mjera ove se godine centralni događaji Riječkog karnevala - Međunarodna karnevalska povorka i Dječja karnevalska povorka, nisu održali u za to uobičajenim terminima već su odgođeni za početak ljeta.

Posebnost ovog javno-poslovnog partnerstva, osobito u njegovom dijelu nad tradicionalnom utrkom riječkim ulicama Homo si teć, leži i u činjenici kako Grad Rijeka u 2022. godini nosi titulu Europskog grada sporta. Homo si teć najmasovnija je ulična utrka u Hrvatskoj u kojoj redovite sudjeluje više od deset tisuća građana, rekreativaca, djece, studenata, profesionalnih atletičara i sportaša.

SPAR Hrvatska uspješan odnos s Gradom Rijekom njeguje već dugi niz godina. Trenutno je u završnoj fazi i izgradnja najnovijeg INTERSPAR hipermarketa na Krnjevu čije je otvorenje najavljeno prije početka ljeta 2022.

Vođeni profesionalnošću i kooperativnošću na svim razinama suradnje s Gradom, SPAR Hrvatska motiviran je za nastavak investicija, kojima će i ubuduće pridonijeti razvoju Rijeke i zadovoljstvu njezinih građana“,  zaključio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.