Dizajnom za dobre stvari

Dizajnom za dobre stvari

Već ovog tjedna  u 44 trgovine Kauflanda diljem Hrvatske moći će se nabaviti nove višekratne platnene vrećice, i to s vizualom mladih hrvatskih dizajnera – pobjednika  natječaja Kauflanda „Dizajnom za dobre stvari!“ u kojem su se studenti iz cijele Lijepe naše mogli prijaviti i osmisliti dizajn platnene vrećice na određenu temu iz područja ekologije  te osvojiti  nagradu Apple MacBook Pro! Osim toga, njihov dizajn vrečćica, Kaufland će koristiti tijekom cijele godine. Naime, odabrana su 4 pobjednika – po jedan za svako godišnje doba. Studentica Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Sara Bonačić, osmislila je dizajn za proljetnu vrećicu kojim ukazuje na problem globalnog zatopljenja:

"Globalno zatopljenje svakako je ključna tema u našem društvu koja se često zanemaruje jer mislimo da ne postoje načini na koje možemo utjecati na to. No, počnemo li samo malo više čitati o tome, shvatit ćemo da je tu, zapravo, mnoštvo toga što možemo promijeniti na svakodnevnoj razini kako bismo doskočili ovom problemu." rekla je Sara Bonačić.

Ostali pobjednici, Nora Bolanča, Ozren Kisić Modruš te Ivan Perić, čiji su radovi oduševili stručni žiri u kojem su uz Leu Ileković Žigić, voditeljicu Marketinga u Kauflandu, bili i  glumac Slavko Sobin te pjevačica i voditeljica Ida Prester.

„Osobno vjerujem da se treba okretati što prirodnijem načinu života. Zato sam izuzetno sretna što je na natječaj Kauflanda stiglo toliko kvalitetnih prijava i  nije bilo lako odabrati one najbolje. Budući da smatram da će mnogi kupci u Kauflandu nove vrećice birati i po principu estetike, u svakom sam radu tražila neki osobni pečat, neki novitet i dizajn koji bih i sama rado nosila. Pobjedničke motive sam si mogla zamisliti kao gotov proizvod koji ću lako držati uz sebe kada god idem u shopping,"- izjavila je  Ida Prester.

Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu  istaknula je, kako su društveno odgovorne aktivnosti u osnovi poslovanja Kauflanda te kako se uvijek posebno raduju kada su u pitanju mladi ljudi kojima mogu dati priliku za promociju.

Snimke: Marko Čolić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.