“Žene, ne plašite se rizika!” poruka je posljednjeg podcasta koji najavljuje predstojeći U.S. – Croatia Forum u Zagrebu

“Žene, ne plašite se rizika!” poruka je posljednjeg podcasta koji najavljuje predstojeći U.S. – Croatia Forum u Zagrebu

Posljednji u nizu serije podcasta pod nazivom „WomenandLeadership: A U.S. perspective“ ugostio je Audrey Russo, izvršnu direktoricu Pittsburgh Technology Councila te predvodnicu digitalizacije tog američkog grada s bogatim iskustvom rada u najvećih svjetskim Fortune 500 kompanijama. Tijekom svog gostovanja najavila je nadolazeći U.S. – Croatia Forum, diplomatsko-gospodarski skup koji će se održati 4. i 5. travnja u Zagrebu. I sama Russo jedna je od govornica na predstojećem Forumu, u sklopu panela „Opening New Frontiers – Technology, Research and Innovation” koji je naprogramudrugog dana zagrebačkogdogađaja.U 30-minutnom podcastu naglasila je važnost STEM područja u obrazovanju djece i mladih, ali se osvrnula i na poziciju žena u svijetu tehnologije.

Russo je tijekom razgovora s izvanrednom profesoricom Anitom Čeh Časni s Ekonomskog Fakulteta - Zagreb naglasila da je za motivaciju i poticanje djece za ulazak u STEM područje obrazovanja, nužno približiti im tu temu na njima jednostavan način te učiniti ga zanimljivim kako bi već odmalena bili upoznati s tehnologijama i idejama koje već oblikuju njihovu stvarnost.

“Jednostavno mora biti cool, mora biti zabavno. Jedino tako možemo privući mlade i djecu da što prije krenu u tom smjeru, jer u trenucima kada imaju sedamnaest ili osamnaest godina, već je kasno. Interes za znanost mora se poticati već s deset ili jedanaest godina tako da ih se potpuno uroni u svijet znanosti. Jedino tako možemo biti sigurni da će oni najmlađi postati lideri budućnosti”, rekla jeRusso.

Jedna od tema podcasta bila je i trenutna pozicija odnosno neravnopravnost žena u svijetu što se tiče jednakih primanja za jednak posao. Russo je iz svog bogatog iskustva rada u najvećim kompanijama svijeta koje su redovito bile uvrštene na Fortune 500 listu najuspješnijih kompanija, podijelila par savjeta svim ženama koje žele probiti tzv. “stakleni strop” u svojim karijerama. Također je napomenula kako će sljedećih pet godina biti podosta indikativno što se tiče poboljšavanja položaja žena u poslovnom svijetu.

“Imam nekoliko savjeta, teško mi je dati samo jedan. Neka vas ne bude strah neuspjeha. Svatko se od nas povremeno susreće s neuspjehom, no ključno je ne odustati. Isto tako, kada se neuspjeh dogodi, brzo nastavite dalje, nastavite se kretati. Dalje bi savjetovala da radite ono u čemu ste dobri, nađite autentičnog sebe i uvijek, uvijek - učite. Učite na sebi i od drugih, preuzimajte rizik. Stvorite široku mrežu poznanstava kako biste dobili što više odgovora”, dodala je Russo.

Ovogodišnji međunarodni U.S. – Croatia Forum  u Zagrebu održava se pod krilaticom “A 21 st CenturyPartnership” povodom obilježavanja 30. obljetnice američko - hrvatskih odnosa te s ciljem jačanja  političko - ekonomskog partnerstva. Naime, točno 30 godina nakon što su Sjedinjene Američke Države priznale hrvatsku neovisnost, Ekonomski fakultet - Zagreb domaćin je Foruma koji se održava na visokoj međunarodnoj razini, a uključivat će panel sesije o temama od zajedničkog interesa poput poticanja političkih, trgovinskih, poslovnih i investicijskih veza između SAD-a I Hrvatske, američko-hrvatskog vodstva u rješavanju pitanja energetike i klimatskih promjena, sigurnosti i međunarodnih odnosa, američko-hrvatskog ekosustava tehnologije, poslovanja i rizičnog (venture) kapitala, te znanstvene i tehnološke suradnje.

Cijeli podcast dostupan je na linku.

Više informacija o Forumu, programu i sudionicima dostupno je na web stranici Foruma: https://www.us-croatia.com/

INFORMACIJE O AKREDITACIJAMA ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA:

Novinari i redakcije koji su zainteresirani za praćenje i izvještavanje s predstojećeg U.S. – Croatia Foruma (4. i 5. travnja 2022., Zagreb) dužni su predati službeni zahtjev za medijske akreditacije. Formular za predaju akreditacijskog zahtjeva dostupan je na ovoj POVEZNICI. Rok za predaju zahtjeva za medijske akreditacije istječe u srijedu 30. ožujka 2022.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.