Ribafish: Zastava #RokOtok zavijorila se na 50 otoka

Ribafish: Zastava #RokOtok zavijorila se na 50 otoka

Domagoj Jakopović Ribafish ispunio je obećanje koje je dao svome  sinu koji je kasnije  nažalost preminuo. #RokOtok zastava zavijorila se na 50 hrvatskih naseljenih otoka koje je Jakopović  prvi put povezao plivanjem, ali i pričom kojom je otočane i njihove goste a posebice djecu, podsjetio na važnost očuvanja okoliša i sretnog odrastanja ispunjenog druženjem s prijateljima i roditeljima.

Projekt  svoje je  finale, nakon 54 preplivanih kilometara, u trećoj, zadnjoj fazi, imao  u  Puntu na otoku Krku. S broda kraj otočića Košljuna u more su skočili službeni plivač RokOtoka Boris Korbar, četvero domaćih plivača i Domagoj Jakopović Ribafish. Pridružilo im se i nekoliko dječaka te su svi s lakoćom, u dvadesetak minuta, stigli do rive gdje ih je dočekalo petstotinjak djece i odraslih a taj  završni doček  organizirala je Turistička zajednica Punat koju vodi direktor Branko Karabaić.

Nakon tih posljednjih 800 metara od 210 kilometara preplivanih tijekom projekta uzduž Jadrana, od Koločepa do Krka Ribafish kaže: ‘Nije bilo lako izaći iz mora pred sve te ljude, dok su se u meni ispreplitale emocije tuge, ali i ogromne zahvalnosti zbog podrške svih ljudi koji su me dočekali na ovoj i svim drugim lokacijama te svih mojih Rokotočana koji su tijekom sve tri faze projekta, na putu dugom četiri godine, bili uz mene’.

U ‘spomenar’ projekta #RokOtok, uz posadu su upisani i brojni plivači i tisuće otočana i njihovih gostiju. Svi su oni slušali priču o problemima s kojima se suočavaju otoci, plivanju, prirodi, ekologiji i roditeljskoj ljubavi’, a Ribafish ističe  i ključnu poruku ovog projekta, poruku u kojoj je on sam našao smisao i koja mu je bila pokretač – da se obećanja moraju ispuniti.

Shortest Path Production je tijekom projekta snimio  materijal za dokumentarni film (očekuje se u jesen 2023.), a u rujnu  se organizira izložba snimki službenog brodskog fotografa Ivana Čujića i plakata koje su crtala djeca na otocima.

Foto: Ivan Čujić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.