Pitamo li se - što sve sadrže energetska pića

Pitamo li se - što sve sadrže energetska pića

Dolaskom jeseni dani su kraći, nekako smo više umorni i ranije ostajemo bez energije. Mnogi stoga nerijetko posežu za hranom i pićima čiji nam sastojci pomažu riješiti se umora, pa tako i energetskim pićima.

Veliki izbor na policama trgovina često na prvu može biti zbunjujući, ali zato svi proizvodi u maloprodaji imaju i vrlo detaljan popis sastojaka na svom pakiranju. One koji se odluče na taj hvalevrijedan potez, odnosno koji će uistinu i pročitati informacije na ambalaži, iznenadit će i velike razlike u sastojcima energetskih pića. Zato treba obratiti pažnju i na ključne upute i upozorenja na proizvodu, jer itekako mogu olakšati odabir proizvoda koji nam najbolje odgovara.

Energetska pića treba odgovorno konzumirati, odnosno važno je razumjeti od čega se proizvod sastoji. Stoga je dobro znati da na hrvatskom tržištu postoji energetsko piće kojemu je osnovni sastojak, čak 90%, visokokvalitetna voda, najkonzumiranije piće na svijetu. I bez obzira na ostale dodane sastojke, ovaj proizvod dolazi bez konzervansa! Točnije, jedna limenka ovog bezalkoholnog pića osim vode sadrži šećer, kofein, ugljičnu kiselinu koja stvara mjehuriće, limunsku kiselinu za regulaciju kiselosti, čak pet vrsta vitamina B te aminokiselinu koja pomaže apsorpciji. Uz to, i same aluminijske limenke ovoga pića imaju visoki sadržaj recikliranog materijala, što je jedinstven podvig u sektoru pića i trebao bi biti standard kod svih velikih igrača na tržištu.

Od otvaranja vlastitog proizvodnog pogona 2011. godine, kompanija HELL je proizvela nekoliko milijardi proizvoda koji su prošli kroz više od stotinu provjera prije nego što su stigli u ruke potrošača.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.