dm i ove godine bilježi značajan porast kupaca

dm i ove godine bilježi značajan porast kupaca

„Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina u kojoj je dm ostvario rast svi ključnih poslovnih pokazatelja. Posebno smo ponosni što je broj kupaca koji dnevno posjete naše prodavaonice dosegnuo gotovo 87.000 te što je promet u dm online shopu rastao za više od 75 posto. Nastavljen je razvoj segmenta bezreceptnih medicinskih proizvoda u kojem smo, na godišnjoj razini, ostvarili rast prometa veći od 40 posto“, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

U protekloj poslovnoj godini dm je uložio  61 milijun kuna u razvoj prodajne mreže, dm online shopa i digitalizaciju poslovanja. Uz šest novih prodavaonica, od kojih su tri otvorene u gradovima u kojima dm do sada nije imao prodavaonice, dm je otvorio i 11 novih specijaliziranih odjela za bezreceptne medicinske proizvode (OTC).

dm je nastavio s razvojem novih digitalnih usluga te usavršavanjem postojećih. dm je razvio novu aplikaciju za pametne telefone 'Moj dm' koja omogućuje jednostavniju kupnju i korištenje svih funkcija dm online shopa. Od travnja 2022. godine kada je pokrenuta, više od 40 posto svih online kupnji obavljeno je putem aplikacije. Vrijeme ekspresnog preuzimanja online narudžbi u prodavaonicama je prepolovljeno te je sada proizvode moguće preuzeti 90 minuta nakon narudžbe. Gotovo svaki četvrti kupac dm online shopa u protekloj je godini koristio je uslugu ekspresnog preuzimanja.

Članovi Uprave dm-a osvrnuli su se i na održivost i društveno odgovorno djelovanje. Istaknuli su kako su prošlu godinu obilježili natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje u sklopu kojeg je dm s više od 800.000 kuna podržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Posebno su istaknuli postavljanje dm eko punionica u 12 prodavaonica dm-a u Zagrebu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru i Splitu.

„U dm-u na svim područjima nudimo zelene ideje kako bismo potaknuli pozitivne promjene i navike. dm eko punionicama građanima smo omogućili još jedan način da doprinesu smanjenju upotrebe plastike i očuvanju okoliša za buduće generacije. Kupcima su dostupni deterdženti za rublje i pranje posuđa u rinfuzi koji ne sadrže sulfate te su 100 posto biorazgradivi., istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Istraživanje Ipsosa potvrdilo je da građani prepoznaju održivo i društveno odgovorno djelovanje dm-a. Svaki drugi ispitanik smatra da, među trgovačkim lancima u Hrvatskoj, dm najviše ulaže u zaštitu okoliša i potiče ekološku osviještenost, a isti udio (52 posto) smatra da dm najviše brine o potrebama kupaca.

Gotovo ¾ ispitanika smatra da dm najviše brine o svojim zaposlenicima. Uz prilike za edukaciju i napredovanje te prosječnu neto plaću u prodavaonicama koja je iznosila 11.191,24 kuna, dm je i u protekloj poslovnoj godini veliku pozornost stavio na brigu o zdravlju djelatnika. To je prepoznao Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je dm-u, kao prvoj drogeriji u Hrvatskoj, dodijelio certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Poslovnu godinu 2022./2023. dm je započeo sa 170 prodavaonica u 64 grada, 1.857 djelatnica i djelatnika, kao jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom. U ovoj poslovnoj godini dm planira uložiti  80 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana te u digitalizaciju poslovanja.

 

Foto: Marko Čolić

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.