Zagreb: Advent kod Matije

Zagreb: Advent kod Matije

U strogom centru Zagreba,  u dvorištu Tkalče 12 počeo je Advent kod Matije. Osmislio ga je poznati zagrebački ugostitelj Matija Nikolić pretvarajući naoko jednostavno gradsko dvorište (u kojem se nalazi  lokal Wok by Matija) u  blagdansku čaroliju! U dvorištu će se tijekom cijelog Zagrebačkog Adventa, moći uživati u domaćoj hrani, kvalitetnom kuhanom vinu, ali i odličnoj zabavi.

Čuček u Kini, rastepena krvavica,zimski wok, buncek dog samo su neke poslastice  u najveselijem zagrebačkom dvorištu a uvod u Advent kod Matije- bio je u četvrtak 24. 11. 2022. Među brojnim uzvanicima bili su i Uršula Tolj,  Zoran Vakula,  Mirta Zečević i drugi poznati gosti.

Čuček na indijski, kineski ili zagorski? U mekanom tartaruga pecivu je piletina s dodatkom začina karakterističnih za kinesku, indijsku ili tradicionalnu, zagorsku kuhinju. Čuček na indijski je spoj curry umaka, povrća, piletine i sira. Čuček na kineski je nešto intenzivnijeg okusa, a piletini bez antibiotika "Međimursko pile", koje Matija koristi u svim svojim wokovima je dodan Szechuan umak i drugi kineski začini,povrće i sir. Čuček na zagorski je kombinacija piletine, špeka, domaćeg povrća i sira s tradicionalnim zagorskim začinima.

U Adventsko vrijeme jedu se  kobasice, buncek, krvavice s kiselim zeljem. U Adentu kod Matije nudi se posebna ponuda tartaruga sendviča u kojima je  'rastepena krvavica', 'rastepena sarma', buncek dog, ali i "Brko i Brko" kobasice među kojima je domaća, kranjska, češnjovka, vepar i kranjska sa sirom.

Za ljubitelje pečenja Matijini stručnjaci Brko i Brko za vrijeme Adventa  svakog će dana peći buncek, rolanu vratinu i odojke.

“Svakog će se dana kuhati kuhano vino po posebnoj recepturi” - kaže Matija i otkriva da dodaje kuhanom vinu anis, šumsko voće, limetu i prah aronije.

U vrijeme Adventa Matija je osmislio  posebnu ponudu za najmlađe. Klincima je na meniju Polidog za kojeg se koriste Poli hrenovke Perutnine Ptuj PIPO Čakovec, izrađene od 90% najkvalitetnijeg pilećeg mesa i koje ne sadrže gluten i imaju Halal certifikat. Kao slastica pripremaju se  fritule prelivene čokoladom, vanilijom ili jagodom.

Advent kod Matije kreće  26.11.2022 i taje sve do 01.01.2023, a čarolija dvorišta počinje svakog  dana od 17:00 sati i traje sve do ponoći. Od 19:00 sati pa sve do 23:00 sata, svakog dana za odličnu atmosferu zadužen je  DJ s  zadatkom - dvorište ispuniti zvukovima popularnih Božićnih hitova uz koje će se i zaplesati!

 

Foto: Marko Čolić


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.