Koji modni trendovi će dominirati ovog proljeća?

Koji modni trendovi će dominirati ovog proljeća?

S proljećem u Hrvatskoj dolazi lijepo vrijeme, a i novi trendovi u odijevanju koji će posebno biti izraženi u ženskoj modi.

Iako nije bila pretjerano oštra, zima se svejedno ove godine činila iznimno dugom i sretni smo što smo ušli u proljeće, možda i najljepše godišnje doba u našim krajevima.Čekaju nas u sljedećim mjesecima vrlo ugodne temperature, a to znači i bolje mogućnosti za oku ugodno odijevanje, zbog čega ljubitelji mode definitivno dolaze na svoje.  Poznati svjetski dizajneri već su prošle jeseni na svojim revijama najavili trendove koji bi mogli dominirati u odijevanju tijekom proljeća. Neki od tih komada možda nisu prikladni za svakodnevno odijevanje, no ostali se itekako mogu uklopiti u stil modno osviještene osobe, pogotovo kad se radi o ženama. U svakom slučaju, bilo da ste odlučili iskoristiti svoj Zaful kupon kod za kupnju na Internetu ili ćete skoknuti do šoping centra,  ovo su neki od komada odjeće i obuće koji će biti u trendu ovog proljeća.

Traper i dalje u modi

Kao i mnogo puta ranije, traper će i ove godine biti u modi tijekom proljeća. Interes je velik za traper suknje, pogotovo one s izrezom, jer djeluju atraktivno i mogu se odlično uklopiti u različite modne kombinacije. Opuštene kargo hlače s velikim brojem džepova također možemo očekivati kao dio različitih modnih kombinacija, a tu su i proljetne haljine u veselim bojama, dostupne na Internetu uz Modivo kod za popust

Blejzer je tip jakne koji će se nositi i u 2023. godini, a posebno će doći do izražaja ovog proljeća. Opušteniji od sakoa, blejzer se dobro uklapa u različite sportske kombinacije, a trenutno su popularni oversize modeli koji se dobro slažu s trapericama i topom ili majicom kratkih rukava. Što se boja tiče, žarko crvena će nakon tmurne zime napokon doći do izražaja, a očekuje se i da će se mnogo nositi boja lavande, uz naravno plavi traper, kao i različite zemljane i neutralne tonove. Metalik boje također su vrlo zanimljive trendseterima ovog proljeća, kako pri izboru suknji, tako i pri izboru obuće.

 

Balerinke i retro modeli tenisica

Što se obuće tiče, ovog proljeća ponovo će doći na svoje djevojke koje obožavaju balerinke. Radi se o ženstvenom dodatku outfita, koji je usto udoban i može se kombinirati s različitim odjevnim predmetima, od traperica do širokih suknji. Na ulicama ćemo gledati i različite modele retro tenisica pa i kaubojke, a nemojmo zaboraviti ni prozirne majice i haljine, koje će doći do izražaja u kasnijim mjesecima proljeća, u slojevitim kombinacijama koje im daju dozu otmjenosti. 

U modi će i ovog proljeća biti glomazne torbice neobičnih oblika, jer u njih stane baš sve, a mogu se odlično uklopiti uz različitu odjeću. Torbice manje veličine ostat će prikladne samo za večernje izlaske, kada za ples i provod definitivno nije praktično nositi nešto ogromno u svojim rukama. Kad je u pitanju nakit, duge viseće naušnice ponovo su u modi, kao i glomazne narukvice te veliki biseri. Cvijeće kao odjevni 3D ukras također ćemo viđati na mjestima gdje se okupljaju trendseteri, što je još jedan ugodan detalj koji će osvježiti modu ovog proljeća. U svakom slučaju, lijepo vrijeme polako, ali sigurno stiže u naše krajeve, a s njim i hrabrije modne kombinacije u odnosu na zimu, na radost svi onih za koje moda ima važno mjesto u njihovoj svakodnevici.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.