Sveta misa i tradicionalna tijelovska procesija i u Varaždinu

Sveta misa i tradicionalna tijelovska procesija i u Varaždinu

Na svetkovinu Tijelova, danas, u četvrtak, 8. lipnja, varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je euharistijsko slavlje u varaždinskoj katedrali s početkom u 10 sati, nakon kojeg je uslijedila tijelovska procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom središnjim ulicama Grada.  U tom slavlju sudjeluju svećenici i vjernici grada Varaždina, na poseban način ovogodišnji prvopričesnici.   

Tijelovska procesija započet će u katedrali, zastat će kod franjevačke crkve i kapele trajnoga euharistijskog klanjanja i završit će u župnoj crkvi sv. Nikole. Navečer u 19:30 u kapelici Trajnog euharistijskog klanjanja u Uršulinskoj 1, biskup Radoš će predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje. Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.
Blagdan Tijelovo je državni katolički blagdan koji se slavi diljem Hrvatske i svijeta.

I tradicionalna tijelovska procesija Župe Presvetog Srca Isusova ulicama hrvatskog glavnog grada održat će se 8. lipnja. 

 Misu će pri bazilici Presvetog Srca Isusova u Zagrebu predvoditi u 19 sati župnik i superior p. Stipo Balatinac, nakon čega će uslijediti procesija.

Kako izvještavaju na župnoj mrežnoj stranici, budu li to vremenske prilike dopuštale, procesija će ići ulicama župe: Draškovićeva – Boškovićeva – Strossmajerov trg – Šenoina – Draškovićeva. Ove godine, Tijelovo se slavi i za vrijeme devetnice u čast Presvetom Srcu Isusovu, koju u 2023. predvode župni vikari Maksimirsko-trnjanskog dekanata, a na samu svetkovinu misu će slaviti u 19 sati gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.