Zavjetno hodočašće vjernika Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj je prvog vikenda u srpnju, kreće se u 3 sata

Zavjetno hodočašće vjernika Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj je prvog vikenda u srpnju, kreće se u 3 sata

Zavjetno hodočašće vjernika Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj je prvog vikenda u srpnju, kreće se u 3 sata. Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira župa sv. Nikole biskupa u Varaždinu.

Subota, 1. srpnja.

Hodočašće započinje u subotu 1. srpnja u 3 sata blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega će pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prolazit će kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje je malo odmorište. Hodočašće se nastavlja preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15 sati. Prvog dana hodočašća bit će prilika za svetu ispovijed od 15 do 19 sati, sveta misa u crkvi „Bl. Alojzija Stepinca” na otvorenom slavit će se u 19 sati, a u 21 sat bit će se pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na Kalvariji.

Nedjelja, 2. srpnja.

U nedjelju, 2. srpnja u 9 sati, bit će pobožnost križnoga puta na Kalvariji s početkom u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 11 sati.
Za vjernike koji će se pješacima pridružiti u nedjelju, organiziraju se autobusi čiji je polazak iz Varaždina u 6 sati. Povratna karta u iznosu od 8 € može se kupiti na autobusnom kolodvoru do petka 30. lipnja (ujedno i za pješake koji se vraćaju autobusom). Na povratku autobusi kreću iz Marije Bistrice u 16 sati, nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15 sati.

Ponedjeljak, 3. srpnja.

Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak, 3. srpnja, svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19 sati.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.