Međimurje PMP i Čakovečki cener - ČK10 realizirali akciju za „Katružu“

Međimurje PMP i Čakovečki cener - ČK10 realizirali akciju za „Katružu“

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ u svojih 23 godine djelovanja provodi mnoštvo akcija koje uvijek imaju samo jedan cilj – pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Kroz sve ove godine profilirale su se različite humanitarne akcije koje su danas već međimurska tradicija, a upravo ta humanitarna nota koja je u Međimurju sveprisutna ove se godine spojila s onom koja promiče zdrav način života. Naime, sve to upravo je bilo sadržano u uspješnoj organizaciji sada već tradicionalne utrke Čakovečki cener - ČK10 koja svake godine, na prvi dan ljeta, okuplja stotine aktivnih profesionalnih trkača, kao i trkača amatera.   

Kako „Katruža“ kroz godine svaki dan figurativno trči u svojem nastojanju da se osigura financijska pomoć svima kojima je to potrebno, ovu su akciju trčeći zajedno, podržali Upraviteljica zaklade Petra Vadlja,  članica Upravnog odbora zaklade Danica Pongrac te dugogodišnja aktivistica Mira Hižman.

“Prema tome, upravo je Čakovečki cener postao izvrsna platforma kojom ćemo i dalje promicati našu misiju i ciljeve te uključivati sve dobne skupine s naglaskom na mlađu populaciju, kako bi im usadili vrijednosti filantropije –načelo djelovanja na dobrobit drugoga“  istaknula je upraviteljica Zaklade Petra Vadlja koja se zahvalila organizatorima same trke na čelu s Krešimirom Biškupom i Mariom Severom, ali i glavnom donatoru i nositelju cjelokupne humanitarne akcije tvrtki Međimurje PMP  te direktoru Božidaru Žvorcu koji su sukladno najavljenoj akciji uplatili 4.000€ za ukupno 800 trkača sudionika utrke.

Naime, upravo je toliko trkača svih dobnih skupina kao i pratećih službi – vatrogasaca, policajaca i pripadnika hitne medicinske pomoći odlučilo dati 5 za „Katružu“.

I organizatorima i trkačima veliko hvala na svemu i veselimo se novoj zajedničkoj akciji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.