Prigodnim svečanostima, odavanjem počasti branitelju Branku Kosu i druženjem mještana proslavljen Dan Kuršanca

Prigodnim svečanostima, odavanjem počasti branitelju Branku Kosu i druženjem mještana proslavljen Dan Kuršanca

Svetom misom, polaganjem vijenaca te zabavom i druženjem, u Kuršancu je obilježen 5. kolovoz – blagdan Gospe snježne, ujedno Dan Kuršanca. Pritom je u ovom naselju u sastavu Grada Čakovca proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Misno slavlje u kapeli Gospe snježne predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi vlč. Ivan Munđar, a nakon mise polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulom hrvatskom branitelju Branku Kosu na tamošnjem spomen-obilježju.

Počast su odali članovi njegove obitelji, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec, predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za sve poginule branitelje predvodio je vlč. Munđar.

U ime Grada, mještanima je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te Dan Kuršanca čestitala čakovečka gradonačelnica, prilikom okupljanja u tamošnjem društvenom domu. Iskoristila je priliku da se osvrne na nekoliko pokrenutih projekata, a kao najvažniji najavila dogradnju Osnovne škole Kuršanec i izgradnju nove sportske dvorane.

S nekoliko riječi mještanima se obratio i domaćin, predsjednik MO, zahvalio gradonačelnici na dolasku i zajedničkoj proslavi dana Kuršanca s mještanima, te pohvalio suradnju na visokom nivou koja će pridonijeti napretku mjesta.

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom uz društveni dom, a zbog kišnog vremena odgođene su najavljene sportske igre, koje će se održati tijekom kolovoza.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.