Zajedničko izaslanstvo na gradskom groblju u Čakovcu odalo počast poginulim i nestalim braniteljima

Zajedničko izaslanstvo na gradskom groblju u Čakovcu odalo počast poginulim i nestalim braniteljima

Uoči blagdana Svih svetih, zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja RH predvođeno voditeljicom Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Čakovec Sanjom Jakopec, Ministarstva obrane RH predvođeno voditeljem područnog odsjeka za obranu Vladom Hranjecom, Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno načelnikom PU međimurske Ivanom Sokačem, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije i Grada Čakovca, tradicionalno je kod spomen-zida na čakovečkom gradskom groblju odalo počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Zajednički vijenac su položili i svijeće zapalili izaslanstva Međimurske županije predvođena zamjenikom župana Josipom Grivcem, i pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Majom Odrčić Mikulić, i grada Čakovca predvođena gradonačelnicom Ljekom Cividini sa predsjednikom Gradskog vijeća Josipom Varga.

U zajedničkoj molitvi, koju je predvodio vlč. Vjekoslav Vidaček, misli su bile usmjerene braniteljima i njihovoj žrtvi položenoj domovini u vjeri da se njome svijet mijenja nabolje.

U ovim danima kada misli živih putuju onima koji više nisu s nama, u srcima i molitvama posebno mjesto zauzimaju naši poginuli i nestali branitelji. Pijetet prema njima i članovima njihovih obitelji, koji su također podnijeli neizrecivu žrtvu, u našoj zajednici ima posebno mjesto. I u prigodi Svih svetih šaljemo poruku da neće biti zaboravljeni i da im posvećujemo svaku našu pobjedu u miru.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u četvrtak, 2. studenoga 2023., u9 sati u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.