Za Zeleni Čakovec čak 1000 stabala diljem grada i 100 novih klupa i 100 koševa

Za Zeleni Čakovec čak 1000 stabala diljem grada i 100 novih klupa i 100 koševa

Nakon što je Grad Čakovec na javni poziv za sufinanciranje mjera prilagodbe klimatskim promjenama kojeg je proveo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost aplicirao projekt zasjenjivanja postojećih pješačko – biciklističkih staza, sadnjom stabala s postavom prateće urbane opreme – klupa i košara za otpatke, dobio je zeleno svijetlo i kreće u njegovu provedbu.

Još jedan uspješno pripremljen i apliciran projekt čakovečkog gradskog tima omogućit će diljem grada u narednom periodu nabavu, dopremu i sadnju 1000 novih sadnica stabala te ugradnju 100 klupa i 100 koševa za otpatke na čak 14 lokacija.

Uz sadnju novih drveća te nove klupe i koševe, kreće sanacija pješačko – biciklističkih staza

Kako je objasnila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini cilj je projektom formirati nove zelene nasade, posebno obogatiti i uljepšati ulaze u Čakovec te dati gradu mogućnost da „diše“. „U narednom periodu očekuje nas diljem Čakovca intenzivna sadnja, kako bi naš grad već ove godine dobio nove zelene površine, a postavljat će se i urbana oprema koja nam je također potrebna, dijelom i uz uzimanje u obzir sugestija te prijedloga naših sugrađana. Prije početka radova izradili smo Elaborat sadnje stabala, postave klupa i košara za otpatke s mikro lokacijama dionica, a dodatna vrijednost ovog projekta je i činjenica da će se uz sadnju sanirati pojedine pješačko-biciklističke staze“, objasnila je čakovečka gradonačelnica.

Projekt „Sadnja drvoreda uz staze na području Grada Čakovca“ s 80 % sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njegova ukupna vrijednost je oko 175 tisuća eura s PDV-om. U ovom je trenutku krenula prva faza projekta, tijekom koje će se posaditi 369 stabala na 7 lokacija. Prve obuhvaćene lokacije su Neumannova ulica, Ulica Braće Graner, Športska, Kalnička, Zagrebačka, Preloška, Vukovarska i Ulica Putjane.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.