Poruka s piste svjetskog Tjedna mode: individualnost je uvijek u trendu

Poruka s piste svjetskog Tjedna mode: individualnost je uvijek u trendu

Sezona održavanja svjetskih Tjedana mode prava je poslastica za sve kreativce, individualce i obožavatelje stila. Iako tek rijetki imaju priliku posjetiti neki od najprestižnijih modnih događaja, snažne poruke s piste odjekuju diljem svijeta.

London Fashion week ove je godine proslavio svoju 40. obljetnicu, a ponovno je pokazao kako je prijestolnica kreativnosti, individualnosti i novih modnih trendova. Backstageu se u timu za kosu renomiranog branda Kevin.Murphy. pridružila i Katica Topčić, kreativna direktorica salona Fabula de Forma i jedna od naših najpoznatijih frizerki.

Katica Topčić pomogla je kreirati frizure za brand Marques' Almeida čiji je povratak na London Fashion Week za mnoge vrhunac ovomjesečne revije za jesen/zimu 2024. Marques' Almeida stvorili su Marta Marques i Paul Almeida, supružnici koji smatraju kako je moda stvar stava, a ne poruba. Kevin.Murphy hair tim kojeg je predvodio Massimo Morello fokusirao se na poboljšavanje prirodne teksture kose naglašavajući individualnost i autentičnost.

„Sudjelovanje na ovakvim događajima za mene je uvijek prekrasno iskustvo. Zaista je bilo posebno biti dijelom hair tima koji je interpretirao želju dizajnera za prikazivanjem ljepote u različitosti. Naglasak smo stavili na važnost pravilnog održavanja kose što je za mene jako važno“, izjavila je Katica Topčić.

Evolucija kroz nostalgiju

Inspiracija za frizure leži upravo u evoluciji branda Marques' Almeida koji je odlučio na svoj način interpretirati elegantne povijesne reference na renesansni stil. Igrajući se sa sofisticiranijim siluetama kroz zadržavanje zaigranosti istraživali su teme starosti i nostalgije pa se tako na pisti mogao vidjeti čitav spektar dužina, boja i oblika frizura.

„Kevin.Murphy tim prihvatio je prirodnu teksturu kose svakog modela i kreirao frizure nadahnute realnošću urbanog života. Naglašavajući važnost autentičnosti i ljepote u različitosti postigli smo sklad funkcionalnosti i odvažnog stila“, naglasila je Katica Topčić.

Održivost je ključ napretka

Marques' Almeida od samih početaka pokazuje predanost prema važnim temama poput održivosti i razbijanja stereotipa. Upravo zato pozvali su originalne M'A manekenke koje su sada u tridesetim godinama, a neke od njih su pistom prošetale sa svojom djecom.

„Ova suradnja za mene je posebno važna jer smatram kako je prava ljepota bezvremenska i nalazi se u različitosti. Također, sam Kevin.Murphy brand temeljen je na brizi o ekološkoj održivosti i prirodnim sastojcima proizvoda“, rekla je Katica Topčić

Svjetski Tjedni mode pokazali su kako se dogodio pomak u definiciji visokog luksuza u svijetu mode te je inovativan i jedinstven dizajn postao dio svakodnevice svih koji kroz

modne odabire pričaju svoju priču neovisno o dobnoj skupini kojoj pripadaju. „Jednako tako frizure s piste ne moraju biti rezervirane za modele, a pravilno i nježno održavana kosa može biti izraz autentičnosti i stila“, istaknula je kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.