Otvorene prijave za novu sezonu Fotosofije Hoyka

Otvorene prijave za novu sezonu Fotosofije Hoyka

Otvorene su prijave za Fotosofiju, besplatni seminar i workshop za naprednu fotografiju koji se pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke održava već devetnaest godina i okuplja fotokreativce iz Hrvatske i regije..

Nova sezona Fotosofije održat će se u Zagrebu od 10. do 15. lipnja, a petnaest polaznika će kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu - u teoriji i praksi - otkriti kako usavršiti i nadograditi svoja fotografska znanja.

“U svaku novu sezonu ulazim s jednakom energijom i entuzijazmom kao i 2006., kada sam održao prvu Fotosofiju. Od trenutka objave poziva na natječaj preplavi me dodatna doza uzbuđenja zahvaljujući kojoj svake godine pronalazim novu inspiraciju za poticanje kreativnosti i širenje umjetničkih vizija polaznika. Fotosofija je u gotovo dva desetljeća postojanja oblikovala neka od najvećih fotografskih imena nove generacije, poput Franje Matkovića, Denisa Butorca, Jelene Balić… ali i mnoge druge koji su nakon seminara odlučili promijeniti zanimanje i posvetiti se fotografiji. Mislim da nema sretnije osobe od mene kada na nekoj premijeri ili snimanju među fotografima sretnem bivše seminariste kako vrijedno rade svoj posao, kada vidim njihove fotografije u medijima ili kada me pozovu na samostalne izložbe”, rekao je Hoyka i istaknuo kako se sve informacije vezane uz Fotosofia seminar mogu vidjeti na instagram profilu @fotosofiahoyka.

Neka od najvrijednijih iskustava koje polaznici Fotosofije dobivaju zahvaljujući seminaru, uključuju rad za velike kompanije te objavljivanje fotografija u medijima – što je za mnoge njih prvo takvo iskustvo. Naime, kroz Hoykin seminar fotografsku je nadgradnju dobilo 270 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore… koji su generirali više od 3200 kreativnih fotografija. Mnoge od njih objavljivane su u vodećim medijima ili kao vizuali raznih marketinških kampanja uspješnih domaćih i multinacionalnih tvrtki.

Kvaliteta tih fotografija uvijek je na visokom nivou budući da se snimanje portreta celebrityja, modne, reklamne i art fotografije održava uz kreativno vodstvo Damira Hoyke i asistenciju njegovih Fotosofa (bivših polaznika tog seminara).

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. svibnja 2024. , a kako se prijaviti, pročitajte na www.hoyka.com

FOTOSOFIA U BROJKAMA

19 godina

270 polaznika seminara

260+ modnih sudionika

750+ modnih fotografija

1000+ kreativnih fotografija hrvatskih i regionalnih celebrityja

750+ art fotografija

750+ kreativnih fotografija za pokrovitelje seminara

18-63 dob polaznika

sudjelovali polaznici iz 6 država

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.