Općina Vinica i Udruga kuhara Varaždinske županije u atriju Županijske palače

vinica

Općina Vinica i Udruga kuhara Varaždinske županije predstavili su se u atriju Županijske palače u sklopu  Dana Varaždinske županije.U povodu  proslave ovogodišnje 25. obljetnice županije  Vinica je prema riječima načelnika Marijana Kostanjevca priredila svega pomalo od najboljega što ima. Predstavila se uz nastupe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Udruge žena koje pripremaju kolače i rade ručne radove, školskih zadruga osnovne i srednje škole, tamburaše i naravno vina,koja su se nekad pila i na bečkome dvoru.

Pridružili su im se i Damir Crleni, zlatni kuhar i Udruga kuhara Varaždinske županije koja je podijelila 400 porcija sekeli gulaša kao svojevrstan uvod u nadolazeću Zeljarijadu . 

- Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji što nas je uključila u obilježavanje svojih Dana. Ovdje predstavljamo naše potencijale, a Udruge s područja Općine svoje proizvode, rukotvorine, ali i domaće delicije. Učenička Zdruga Vrček, Udruga vinogradara Vinea, Srednja škola Arboretum Opeka, KUD Vinica, Vezilje te nadaleko poznati Vinički tamburaši stvarno su se potrudili da se predstavimo u najboljem svijetlu i ja im se na tome zahvaljujem. - rekao je Kostanjevac.

Program je pohvalila i posebna savjetnica župana i predsjednica TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević.

- Nakon programa Bučograda i Županija u malom, odlučili smo i dalje naše Općine i Gradove uključivati u programe pa smo evo za proslavu Dana Varaždinske županije kao partnersku općinu uključili Vinicu. Zahvaljujem im na odazivu. Dane Županije smo time polako priveli kraju, sadržaj je bio raznolik i prema reakcijama i posjećenosti građana i više smo nego zadovoljni. - rekla je predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.