Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018

Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018 je završen odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država središnje i jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

Pobjednica iz Hrvatske koja će se boriti za jednu od tri regionalne titule je Ana Gavranić sa svojim člankom „Križevački projekt signalizira da je vrijeme za zaradu od solara“, objavljenim u poslovnom tjedniku Lider. Danas joj je uručena plaketa u Siemensu Hrvatska.

„Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje kvalitetnog medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna od njih je svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio toliko povezan, a digitalizaciju već sada nije moguće izbjeći u bilo kojoj sferi naših života i poslovanja. Budućnost gradova, industrije i energetike definitivno će biti pod njenim još većim utjecajem. U Siemensu smo ponosni što smo kroz ovo natjecanje stvorili svojevrsnu regionalnu sinergiju te razmjenu mišljenja i iskustava u područjima koja su važna za razvoj svake zemlje“, izjavila je predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska Medeja Lončar.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 25. rujna 2018. u Siemens Cityju u Beču, gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini središnje i jugoistočne Europe. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika bit će ček u vrijednosti 1.000 eura.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.