Kome treba putno zdravstveno osiguranje?

putno
 
U uzbuđenju oko organizacije i iščekivanja putovanja najčešće ne razmišljate o tome da bi Vam se nešto loše moglo dogoditi. A čak i ako ste dosad imali samo lijepe uspomene s putovanja, to ne znači da ste imuni na kašnjenje aviona, gubitak prtljage ili prijelom kosti, već samo da ste imali sreće.

 Ako najčešće putujete po Hrvatskoj, polica putnog osiguranja Vam može dobro doći u slučaju da Vaša prtljaga umjesto u Dubrovniku (kamo ste se, primjerice, uputili) završi u Tunisu ili da se razbolite netom prije uplaćenog aranžmana i primorani ste ga otkazati.

Putujete li u inozemstvo, treba imati na umu i to da troškovi zdravstvene skrbi mogu biti vrlo visoki, budući da Vaša zdravstvena iskaznica vrijedi samo u domovini. Za zemlje EU možete izvaditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, ali ona pokriva samo troškove neodgodive zdravstvene zaštite i nije adekvatna zamjena putnom zdravstvenom osiguranju koje pruža puno više – troškove nužnog liječničkog tretmana, lijekova i pomagala koje propiše liječnik, trošak prijevoza do klinike u slučaju potrebe za kliničkim liječenjem ili operacijom, a također i troškove stomatološkog tretmana u svrhu oslobađanja od akutne zubobolje.

Uz osnovnu zaštitu koju Vam pruža putno osiguranje svakako razmislite i o ugovaranju dodatnih pokrića koja Vas štite od gubitka prtljage, otkaza putovanja, kašnjenja leta, posljedica nesretnog slučaja ili privatne odgovornosti.

Koja vrsta putnika treba putno osiguranje? 

„Bekpekeri“ i avanturisti koji istražuju krajeve podalje od uhodanih turističkih staza i otvoreni su novim iskustvima (ali i skloniji ozljedama); oni koji se drže provjerenog i odsjedaju u all inclusive hotelu, ali im se isto može dogoditi da otkriju alergiju na neku egzotičnu namirnicu; poslovnim putnicima kojima je vrijeme novac, a njega je vrlo lako izgubiti u slučaju otkazanog leta; studenti koji odlaze na tečajeve kao i rekreativni sportaši koji se upravo spremaju za skijašku sezonu… Ukratko – svi!

 

Ukoliko putujete često svakako je korisno ugovoriti godišnje putno osiguranje koje traje godinu dana i ugovara se plaćanjem jedinstvene premije za cijelo vrijeme trajanja osiguranja, a pruža Vam zaštitu za neograničen broj putovanja u inozemstvo(uz maksimalno trajanje pojedinog putovanja do 30 dana).

Posjedujete li kreditnu karticu, provjerite imate li u uslugu uključeno i putno osiguranje (jer ga neke kartičarske kuće nude kao pogodnost svojim korisnicima) i što točno ono pokriva, a za policu koja udovoljava svim Vašim zahtjevima raspitajte se kod svog savjetnika osiguranja ili kliknite ovdje. Uvjerite se da je samo (o)siguran put ujedno i sretan put.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.