Nagrađeni najljepši vrtovi Međimurja

NAGRADE VRTOVI

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine provela akciju  „Čiji je vrt najljepši“ kojom se želi potaknuti stanovnike Međimurja na održavanje i uljepšavanje okućnica. Vrhunac natječaja proglašenje je pobjednika i dodjela priznanja sudionicima, koje se održalo 23. listopada u dvorani hotela Castelllum.

Župan Međimurske županije i predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec čestitao je nagrađenima i pohvalio trud koji ulažu u uređenje dvorišta: "U Međimurju ima mnogo entuzijasta koji nastoje svoj komadić zemlje učiniti najljepšim što svakodnevno vidimo u svim krajevima naše županije. Osim što nagrađuje vrijedne Međimurke i Međimurce koji održavaju svoje vrtove, akcija "Čiji je vrt najljepši" doprinosi i razvoju turizma. Međimurje je druga najbrže rastuća kontinentalna županija po broju turista te je europska destinacija izvrsnosti. Ulažemo u osmišljavanje novih sadržaja, povećavanje smještajnih kapaciteta, a očekuju nas veliki turistički projekti poput gradnje vidikovca na Mađerkinom bregu. Naš rad se prepoznaje sve većim brojem posjetitelja i noćenja, no očekujemo još veći rast turizma i prepoznavanje Međimurja kao odlične destinacije.", rekao je župan Matija Posavec.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, direktor Međimurskih novina Tomislav Novak i glavni urednik Međimurskih novina Dejan Zrna

Tijekom ovogodišnje akcije uvedena je novost te su osim dvorišta, u konkurenciju za najljepši vrt uzete u obzir i male zelene oaze unutar vrtova koje Međimurci sve više uređuju. Najljepšim vrtom proglašen je vrt Marijane Ciglarić iz Dunjkovca, dok su drugo i treće mjesto zauzele Ivanka Jambrović iz Železne Gore i Biserka Tarandek iz Vratišinca. Nagrade su im uručili Župan, zamjenica Sandra Herman i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak, a dodijeljena su i priznanja ambasadorima zelenog Međimurja Mariji Panić, Katarini Kukovec, Valeriji Brezovečki, Miljenki Kolarić i Kristini Kozar. Svečanost dodjele priznanja pjesmom je obogatio Srećko Krištofić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.