Dodijeljene prve nagrade na Danima hrvatskoga turizma

Dodijeljene prve nagrade na Danima hrvatskoga turizma

Proces stvaranja kvalificirane radne snage bit će puno teži i skuplji od bilo koje investicije u turističku infrastrukturu. No, svima nam je jasno da taj proces mora započeti i da bez kvalitetnih ljudi, nema ni vrhunskoga turističkog proizvoda. Najbolji dokaz su današnji dobitnici nagrada,“ rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom prvoga dijela dodjele 22. nagrada Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku i nagrada Hrvatske turističke zajednice koje su sinoć dodijeljene u sklopu Dana hrvatskoga turizma, koji se održavaju 24. i 25. listopada u Hvaru.

„Kada bismo napravili presjek ove turističke godine u nogometnom žargonu, igrali smo ofenzivno, zabili dosta golova, bilo je i grešaka u obrani, ali na kraju smo došli tamo gdje nam je mjesto. Stvorili smo prednost od nekoliko posto u dolascima i noćenjima te vjerujem da će takva prednost biti i u novcu,“ rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, uz čestitke svim nominiranima i dobitnicima.

„Turizam ne čine ni titule ni funkcije, već ljudi. Čestitam od srca svim dobitnicima nagrada kao priznanju za njihov trud. Hvala vam što sa svojim radom gradite hrvatski turizam,“ rekao je gradonačelnik Grada Hvara Rikard Novak.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić istaknuo je ovogodišnje domaćine, Hvar kao ponos sektora. Čestitao je nagrađenima te istaknuo da su upravo oni najvažniji dio, okosnica hrvatskog turizma.

U sklopu Dana hrvatskoga turizma prve večeri manifestacije dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore. Nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dodijeljene su poslovnome sektoru na temelju pokazatelja uspješnosti poslovanja i pokazatelja kvalitete u sveukupno četiri kategorije prema odgovarajućim potkategorijama: hoteli, kampovi, DMK putničke agencije i marine te u tri glavne kategorije: hosteli, charter kompanije i lječilišta/spa. Nagradu za Charter kompaniju godine osvojila je kompanija Cata Sailing iz Trogira, nagradu za Hostel godine osvojio je Boutique Hostel Forum u Zadru, dok je nagradu za Lječilište/spa godine osvojila Thalassotherapia Opatija. Nagradu za najbolji glamping camp osvojio je Arena One 99 Glamping, Pomer, dok je posebno priznanje za kamp s najinovativnijom ponudom smještaja dobio kamp Plitvice Holiday Resort, Rakovica. Posebno priznanje za najinovativniju uslugu dobila je Marina Punat, Punat, dok je u ruke Croatia Yachting iz Splita otišlo posebno priznanje za sustav upravljanja kvalitetom.

 Drugi dio nagrada dodijelit će se u četvrtak, 25. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaestu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu domaćina Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.